Το μήνυμα του Κώστα Σπηλιόπουλου για την 25η Μαρτίου

Σε δήλωσή του για τη φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Σπηλιόπουλος, επαναφέρει το ζήτημα του εορτασμού, σε δύο χρόνια, της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η πλήρης δήλωση του Κώστα Σπηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας που αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας μας.

Τιμάμε και φέτος την μεγάλη ιστορική καμπή που επανέφερε το ελλληνικό έθνος ανάμεσα στα ανεξάρτητα ευρωπαϊκά κράτη, το σημείο εκκίνησης της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.

Με την ευκαιρία ας μου επιτραπεί να υπενθυμίσω τι έλεγα, πριν τρεις μήνες, στη δήλωσή μου με την οποία ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε δύο χρόνια θα βρισκόμαστε στο 2021, δηλαδή θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Είναι, πρέπει να είναι μια λαμπρή επέτειος για να στοχαστούμε και να αναστοχαστούμε ολόκληρη την πορεία του νεότερου εθνικού μας βίου.

Είναι ταυτόχρονα μια επέτειος που μας δίνει την ευκαιρία να φέρουμε τη Δυτική Ελλάδα στο προσκήνιο όλης της χώρας.

Από το Μεσολόγγι μέχρι τα Καλάβρυτα και από τη συνέλευση της Βοστίτσας έως τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τους Σισίνηδες της Γαστούνης, ο ρόλος της Περιφέρειάς μας στην επανάσταση υπήρξε καθοριστικός.

Πρέπει από τώρα να ετοιμαστούμε με ένα πλήρες πρόγραμμα δράσεων, εκδόσεων και εκδηλώσεων που πραγματικά θα μας αναδείξουν σε πρωταγωνιστές όχι μόνο της ιστορίας αλλά και τους παρόντος.

Αυτά ειπώθηκαν προ τριμήνου αλλά στο μεταξύ η απερχόμενη περιφερειακή αρχή και το απερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο δεν μπόρεσαν να ασχοληθούν με το θέμα. Προφανώς το παραπέμπουν στην επόμενη περιφερειακή αρχή.

Είναι μια υποχρέωση που θα την αναλάβουμε εμείς με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση του ιστορικού μας χρέους».

 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ