Ροταριανός Ηλεκτρονικός Όμιλος: Δωρεά παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτων στην "Κιβωτό του Κόσμου" - ΦΩΤΟ

θα βοηθήσουν στη μετακίνηση με ασφάλεια των μικρών φιλοξενούμενων

Ο Ροταριανός Ηλεκτρονικός Όμιλος Νοτίου Ελλάδας (Rotary eClub South Greece) στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων του που υπάγονται στις λεωφόρους Κοινοτικής Δράσης και Νεότητας, προχώρησε πριν από λίγες ημέρες, παρουσία της Διοικήτριας της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Ντόρας Μπίτσας - Κέμου, στη δωρεά σειράς παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου μαζί με τις βάσεις τους (isofix) που καλύπτουν όλες τις ηλικίες παιδιών που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου.

55546971_1522994187834744_477970434877292544_n.jpg

Κατά την επίσκεψη των μελών του Ομίλου και της Διοικήτριας στη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό Αττικής και αφού πραγματοποιήθηκε η παράδοση των καθισμάτων που θα βοηθήσουν στη μετακίνηση με ασφάλεια των μικρών φιλοξενούμενων της Κιβωτού, ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της δομής του Κολωνού.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία των Ροταριανών έγινε δεκτή από την πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου και πρόεδρο της Κιβωτού του Κόσμου, Σταματία Γεωργαντή. Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, έγινε ανάλυση των σκοπών και του έργου της Κιβωτού σε επίπεδο δομών αλλά και σε επίπεδο εκπαίδευσης των φιλοξενούμενων παιδιών.

Στα σπίτια της Κιβωτού στην Αθήνα, στη Χίο, στην Πωγωνιανή Ηπείρου, στο Βόλο και σύντομα στην Καλαμάτα, φιλοξενούνται περίπου 500 παιδιά στα οποία παρέχονται σίτιση, στέγαση, ιματισμός και εκπαίδευση. Η Κιβωτός βασίζεται για την υλοποίηση του έργου της αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο εθελοντικά προσφερόμενο έργο.

Μετά την ανάλυση του έργου της Κιβωτού από την πρεσβυτέρα Σταματία ακολούθησε συζήτηση και ανάλυση από την Διοικήτρια Ντόρα των σκοπών και των έργων του Ρόταρυ στην παγκόσμια αλλά και την τοπική κοινωνία. Επισημάνθηκε από όλους μας ότι υπάρχει διάθεση, δεδομένου ότι δημιουργείται και νέα δομή στην Καλαμάτα, το Ρόταρυ η 2470 ΠΔΡ και ο Ροταριανός Ηλεκτρονικός Όμιλος ( Rotary eClub South Greece) να βοηθήσουν την Κιβωτό του Κόσμου σε αυτήν την κατεύθυνση με ένα μεγάλο συμμετοχικό έργο (Global Grand).

Το ραντεβού μας ανανεώνεται σε λίγους μήνες με επιτόπια επίσκεψη του Ροταριανού Ηλεκτρονικού Ομίλου (Rotary eClub South Greece) και της Διοίκησης της Περιφέρειας μας στην Καλαμάτα με τον πατέρα Αντώνιο στην υπό κατασκευή δομή για μεγαλύτερη ανάλυση των αναγκών και τους τρόπους που μπορούμε να συνδράμουμε σ’αυτό το θεάρεστο έργο που επιτελεί η Κιβωτός Του Κόσμου.