Πάτρα: Ολοκληρώνεται σήμερα η αναδρομική έκθεσης του γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου

στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ολοκληρώνεται σημερα Τρίτη 26 Μαρτίου στις 7.00 το βράδυ, ο κύκλος των ανοιχτών ξεναγήσεων που πραγματοποιούνται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, στη Δημοτική Πινακοθήκη, με αφορμή τη φιλοξενία της αναδρομικής έκθεσης του γλύπτη Διονύση Γερολυμάτου.

Ο επιμελητής της έκθεσης Γρηγόρης Αναγνώστου, θα ξεναγήσει το κοινό, αναδεικνύοντας  πλευρές της ζωής και του έργου του Διονύση Γερολυμάτου, καθώς και τη βαθύτερη σύνδεση της γλυπτικής, ως  γένος των εικαστικών τεχνών, με την  ίδια τη ζωή.
Παράλληλα, θα γίνει αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Διονύσης Γερολυμάτος αποτυπώνει στα έργα του ανησυχίες, προβληματισμούς και αναδεικνύει τον ίδιο τον άνθρωπο – δημιουργό. 

Στο τέλος της ξενάγησης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με έργα  Μπετόβεν (op. 18 Νο. 4), από το κουαρτέτο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, το οποίο θα απαρτίζουν οι μουσικοί, Μαριάννα Σαφάροβα (βιολί), Γιαροσλάβ Τοκάρεβ (βιολί ), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα), Νικολάι Κομισάροβ (βιολοντσέλο).
Τα σχολεία που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με  το γραφείο διοίκησης της Δημοτικής Πινακοθήκης στο τηλ. 2610-624088.
Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως το Σάββατο 30 Μαρτίου.
 Δημοτική Πινακοθήκη: Μαιζώνος 110. (ισόγεια αίθουσα Βιβλιοθήκης)
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10.00π.μ -3.00μ.μ
                                 Τρίτη και Παρασκευή : 6.00μ.μ-9.00μ.μ
    Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά 
www.patrasculture.gr
facebook.com/patrasgallery

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ