Με απόφαση της 6ης ΥΠΕ μετακινούνται παιδίατροι στη Ζάκυνθο – Αντιδρά ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών διαφωνεί με την αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ για μετακίνηση δύο παιδιάτρων μελών του Συλλόγου μας που υπηρετούν σε δημόσια δομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κ.Υ. Πατρών Βορείου Τομέα) προς το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για εξυπηρέτηση αναγκών του επί διημέρου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για το πρόβλημα της υποστελέχωσης ιατρικού προσωπικού, λόγω μαζικών παραιτήσεων, στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και έχει ζητήσει από την 6η ΥΠΕ να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με λύσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμη βάση.

Οι μετακινήσεις ιατρικού δυναμικού από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές της περιοχής μας, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους διότι αποδυναμώνουν την παροχή υπηρεσιών υγείας σε τοπικό επίπεδο, προκαλούν κενά στην εξυπηρέτηση των ασθενών και την άσκοπη ταλαιπωρία τους.

Καλούμε την 6η ΥΠΕ να ανακαλέσει την απόφασή της, καθώς πρέπει να σταματήσει αυτή η τακτική των αιφνιδιαστικών μετακινήσεων που υποβαθμίζουν επικίνδυνα  την περιοχή μας, υποβάλλει τους συναδέλφους μας σε ταλαιπωρία και τους εξαναγκάζει σε ανάληψη ευθύνης εξαιρετικά δυσανάλογη προς τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρει ο ξαφνικός θάνατος 40χρονου επαγγελματία – Στην Πάτρα για νεκροψία η σορός

Αγρότες: Συμπλοκές, ξύλο και δακρυγόνα στο μπλόκο του Κιάτου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τροχαίο στην Παραλία Πατρών – ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό, τραυματίστηκε έγκυος (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Πάτρα: Φούντωσε αυτοκίνητο προπονητή πυγμαχίας-Ήταν σταθμευμένο και καταστράφηκε ολοσχερώς

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ