Χανιά: Καθαρίστρια κρίθηκε ένοχη για πλαστό απολυτήριο Λυκείου

21/03/2019 | 08:17

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων εκδικάστηκε την Τετάρτη η υπόθεση της καθαρίστριας στα Χανιά η οποία το 2002 είχε παρουσιάσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου πετυχαίνοντας τη μετάταξή της σε διοικητική θέση του Δημοσίου. 

Από την προαγωγή της αυτή σε διοικητική θέση, αυξήθηκαν οι αποδοχές της από αυτές που είχε ως καθαρίστρια σε θέση Υ.Ε. Τα χρήματα με τα οποία ζημίωσε το Δημόσιο ανέρχονται στις 6.000 ευρώ. 

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο η κατηγορουμένη προήχθη σε θέση στην οποία δεν θα μπορούσε να βρίσκεται αν δεν είχε προσκομίσει το πλαστό πτυχίο. Επίσης, τονίστηκε από την έδρα ότι δεν υπάρχει ισάξιο παροχής από τη στιγμή που δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα προσόντα και το παραπάνω ποσό που έλαβε στον μισθό της δεν το πήρε λόγω της δουλειάς που έκανε αλλά λόγω του πλαστού πτυχίου.

Η κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κάτι που συνεπάγεται την απομάκρυνσή της από τη θέση που είχε μέχρι πρότινος.

Πηγή: flashnews.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της