Σε γενικευμένη απεργία καλεί τους επαγγελματίες η ΟΕΒΕΣΝΑ

Η Ομοσπονδία ΕΒΕ Σωματείων Νομού Αχαΐας, συγχαίρει τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής, μέλος της ΟΕΒΕΣΝΑ, για τη μεγάλη και επιτυχημένη κινητοποίησή του για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

Και συνεχίζει: 

Ακόμη μία φορά η Πάτρα λόγω των πρωτοβουλιών και ενεργειών του εν λόγω κλάδου γίνεται η αφετηρία διεκδίκησης με πρωτοπόρες κινητοποιήσεις, ανοικτές εκδηλώσεις και ομιλίες για τα καίρια προβλήματα των επιχειρήσεων που βάλλονται και προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα κλίμα εχθρικό.

Οι επιχειρήσεις καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μία σκληρή πραγματικότητα με δυσβάσταχτους φόρους, ενώ ο κλάδος της Εστίασης και Αναψυχής έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον χαράτσια, όπως για τα δημοτικά τέλη και για τα πνευματικά δικαιώματα οδηγώντας τους σε αδιέξοδο. Ταυτόχρονα, η στοχοποίηση των επιχειρήσεων αυτών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς επιφέρει μεγάλες διώξεις και διασυρμό και επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ο χώρος της εστίασης χρειάζεται ιδιαίτερη μέριμνα καθώς και στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης προσφέρει στην κοινωνία και στην οικονομία, ενώ αποτελεί μέρος της "βαριάς" βιομηχανίας της χώρας μας που είναι ο τουρισμός. Κόντρα στην κρίση γίνονται επενδύσεις σε σύγχρονες επιχειρήσεις ενισχύοντας την οικονομία και προσφέροντας θέσεις εργασίας σε αντίθεση με άλλους κλάδους που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους τη μία μετά την άλλη.

Για τους λόγους αυτούς απαιτείται να δοθούν κίνητρα για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, μετριάζοντας τα κόστη, με μείωση του ΦΠΑ, των δημοτικών τελών και επανεξετάζοντας το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα. Αιτήματα κοινά και δίκαια για όλο τον κλάδο της Εστίασης & Αναψυχής γι’ αυτό και η κινητοποίηση χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανή μαζικότητα και αγωνιστικότητα, ενώ έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα πανελλαδικά.

Στις κινητοποιήσεις, μαζί με το Προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΝΑ, παρέστη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ, Γιώργος Καββαθάς υποστηρίζοντας πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες.

Κοινή ομολογία είναι ότι ο αγώνας είναι η αρχή για διεκδικήσεις. Ελπίζουμε η κινητοποίηση αυτή να αποτελέσει την απαρχή μιας γενικευμένης απεργίας για όλους τους κλάδους και μιας νέας εποχής αγώνων, ανατρέποντας την αδράνεια και τη στασιμότητα των τελευταίων ετών.

Διαβάστε επίσης