Γύρος Θυσίας: Παραιτείται από τη θέση του Αλυτάρχη ο Κωνσταντίνος Λάππας

Επιστολή στο Δ.Σ. Π.Ο. Πατρών έστειλε ο Κωνσταντίνος Λάππας δηλώνοντας παραίτηση από τη θέση του Αλυτάρχη.

"Κύριοι

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε, να με προτείνετε στην θέση του Αλυτάρχη του Γύρου Θυσίας, επί σειρά ετών αλλά κι εφέτος.

Θέλω να πιστεύω και αφού η πρότασή σας επαναλείφθηκε, όπως προανέφερα, επί σειρά ετών, πως ανταποκρίθηκα σαν αμερόληπτος κριτής του αγώνα και επί ίσοις όροις, προς όλους τους συμμετέχοντες.

Έχοντας χρηματίσει, μέλος του Δ.Σ. του Π.Ο.Π., γνωρίζω τις δυσκολίες και τις αγωνίες σας, τόσο για την διεξαγωγή του Γύρου Θυσίας, όσο και για την επιβίωση του Ομίλου. 

Η πορεία μου, σε πολλούς συμπολίτες μας, είναι γνωστή. Κατά την διάρκεια του εργασιακού μου βίου, υπήρξα συνεργζόμενος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το οποίο με τίμησε με την εκλογή μου σε Δ.Σ. συλλόγων και της επαγγελματικής μου Ομοσπονδίας. Υπήρξα υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Παναγιώτη Κοσιώνη και του νυν Δηήμαρχου Κώστα Πελετίδη. Σταθερά και αταλάντευτα, τάχτηκα με τις δυνάμεις που παλεύουν για έναν κόσμο ειρηνικό.

Όταν το ΝΑΤΟ, βομβάρδιζε την Γιουγκοσλαβία, μέλος εγώ τότε του Δ.Σ. του Π.Ο.Π., πρότεινα και ψηφίστηκε κείμενο, ενάντια στις φρικαλεότητες που προξένησε και προξενεί,  ο Ιμπεριαλισμός και οι ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι, το οποίο διανεμήθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους, στις όποιες εκδηλώσεις έγιναν και αφορούσαν τον αγώνα.

Εφέτος, σχετικά έγκαιρα, πληροφορήθηκα την συμμετοχή στον αγώνα, του πρεσβευτή των Η.Π.Α., κου Πάϊατ. Πέρυσι δεν είχα καμιά ενημέρωση και δεν μπόρεσα να αντιδράσω, επειδή το έμαθα στην εκκίνηση και δεν ήθελα επ΄ουδενί τρόπο να εκθέσω τον Όμιλο.

Εφέτος όμως, που το έμαθα ενωρίτερα, θεωρώ ηθικά απαράδεκτο και ανακόλουθο προς τις αρχές μου και τα πιστευω μου, να διευθύνω έναν αγώνα που θα συμμετέχει ο εκπρόσωπος του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ο πλασιέ των πυρηνικών όπλων και που μάλιστα καλοβλέπει την περιοχή μας για αποθήκευση όπλων μαζικής καταστροφής. Ο εκπρόσωπος των μακελάρηδων των λαών.

Είναι γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και σας ΕΕ, στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση σας Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων και σας Μέσης Ανατολής. Σας γνωστοί είναι και οι σχεδιασμοί σας, με τη συμφωνία σας ελληνικής κυβέρνησης, να εγκαταστήσουν πυρηνικά όπλα στον Άραξο και να μετατραπεί το αεροδρόμιο σας Ανδραβίδας σε αμερικανική στρατιωτική βάση».

Ο αθλητισμός, ενώνει τους λαούς, προάγει την Ειρήνη, δεν προτρέπει σε αλληλοσκοτωμούς και σφαγιασμούς λαών για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Δεν θα σας υποδείξω εγώ, αν σωστά ή λάθος κάνατε, ο απολογισμός των κερδών του Ομίλου, θα σας δείξει την ορθότητα της απόφασής σας.

Αντιπαρερχόμενος τους ανιστόρητους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, που εμπλεκόμενο στον αγώνα άτομο εξαπέλυσε με ανάρτησή του και με θίγουν εμμέσως, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από την θέση του Αλυτάρχη,  ευχόμενος καλή επιτυχία στον αγώνα και στον όμιλο". 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ