Ριζότο με σπανάκι και παρμεζάνα

20/03/2019 | 11:53

Υλικά για 6 άτομα

2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο

300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

4 καρύδια τριμμένα

4 κουταλιές ελαιόλαδο

½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

6 φύλλα βασιλικού

½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

Χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)

7 φλιτζάνια ζεστός ζωμός κοτόπουλου

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεματάτε σε βραστό νερό το σπανάκι. Το αφήνετε να κρυώσει και το λιώνετε στο μίξερ. Ψιλοκόβετε τα φύλλα βασιλικού.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε το ρύζι και σβήνετε με το κρασί.

3. Προσθέτετε το σπανάκι, τον βασιλικό και αφήνετε να μαγειρευτεί προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνετε τα τριμμένα καρύδια, αλάτι, τον χυμό μοσχολέμονου και «δένετε» με την παρμεζάνα. Ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: vita.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)