Τραμπ: Γελοίες οι επικρίσεις σε βάρος μου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα τις «γελοίες» επικρίσεις σε βάρος του, με φόντο τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία.

«Τα ΜΜΕ Fake News κάνουν ό,τι μπορούν για να με καταστήσουν υπεύθυνο για την φοβερή επίθεση στη Νέα Ζηλανδία», έγραψε στο Twitter o Τραμπ  και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να εργαστούν πολύ σκληρά για να το αποδείξουν αυτό. Τόσο γελοίο!»

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε, εν συντομία, την Παρασκευή «τα φοβερά, όπως είπε, γεγονότα» του Κράιστσερτς. Στη συνέχεια ωστόσο, ανέφερε ότι η ιδεολογία της ανωτερότητας της λευκής φυλής δεν αποτελεί μια «διαδεδομένη» απειλή.

Στο μανιφέστο μίσους που έδωσε στη δημοσιότητα λίγο πριν από την επίθεση, ο 28χρονος Μπρέντον Χάρις Τάραντ ανέφερε ότι θεωρεί τον Τραμπ ως «σύμβολο της ανανεωμένης λευκής ταυτότητας και του κοινού σκοπού».

«Αν και η “κύρια τρομοκρατική απειλή” παραμένει εκείνη των “ισλαμιστών μαχητών”, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αγνοήσουν τον “πραγματικό κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν εκείνοι οι οποίοι προωθούν το μίσος υπό άλλες μορφές, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Κίρστεν Νίλσεν.

«Εμείς έχουμε δει το πρόσωπο αυτού του μίσους με τις επιθέσεις στο Σάρλοτσβιλ, στο Πίτσμπουργκ και το Τσάρλεστον» συμπλήρωσε. «Μετά την τραγωδία που συγκλόνισε τη Νέα Ζηλανδία, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: Δεν θα ανεχθούμε ένα τέτοιο μίσος στην αμερικανική επικράτεια» είπε η Κίρστεν Νίλσεν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης