Συναγερμός στην Ουτρέχτη: Αρκετοί τραυματίες από πυροβολισμούς μέσα σε τραμ

Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική της Ουτρέχτης στην Ολλανδία μετά από πυροβολισμούς σε Τραμ. Ηδη η τοπική αστυνομία κάνει λόγο για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση. 

Αρκετά άτομα φέρονται να άνοιξαν πυρ γύρω στις 10:45 τοπική ώρα μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη. Το περιστατικό έγινε στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου, ενώ τεράστια είναι η κινητοποίηση των Αρχών καθώς υπάρχουν αρκετοί τραυματίες ενώ κάποια ΜΜΕ κάνουν λόγο και για έναν νεκρό. Οι δράστες διέφυγαν, λέει η αστυνομία επισημαίνοντας ότι μπορεί να έπεσαν πυροβολισμοί και σε άλλα σημεία της πόλης. 

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά, μονάδα της αντιτρομοκρατικής,  ελικόπτερα της αστυνομίας που απέκλεισαν την περιοχή στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου (24 Octoberplein), ενώ ασθενοφόρα  παραλαμβάνουν τους τραυματίες και τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία.

Τα σχολεία έκλεισαν. 

«Ανησυχώ πολύ» τόνισε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ο οποίος διέκοψε τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν το σημείο, όσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Μια γυναίκα που στεκόταν στην είσοδο της τράπεζας Rabobank φέρεται να τραυματίστηκε στο στήθος από μία ή περισσότερες σφαίρες, ενώ τραυματιοφορείς και νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούν να κάνουν καρδιοπνευμονική ανάνηψη σε δύο άτομα στο δρόμο και άλλο ένα μέσα στο τραμ. Περαστικός είπε ότι έπεσε το όπλο ενός εκ των δραστών μέσα στο τραμ.

Ένας κάτοικος της περιοχής ονόματι Τζίμι ντε Κόστερ είπε σε τοπικό ΜΜΕ ότι έπεσαν αρκετοί πυροβολισμό κι ότι μια γυναίκα κείτονταν στο έδαφος φωνάζοντας: «Εγώ δεν έκανα τίποτε».

«Ερχόμουν από τη δουλειά μου όταν συνέβη το περιστατικό. Περίμενα στο φανάρι της πλατείας 24 Oktoberplein και βλέπω στο έδαφος μια γυναίκα, νομίζω ήταν μεταξύ 20 και 35 ετών. Εκείνη τη στιγμή άκουσα μπαμ, μπαμ, μπαμ τρεις φορές. Τέσσερις άνδρες βάδισαν πολύ γρήγορα προς το μέρος της και προσπάθησαν να τη σύρουν μακριά και τότε άκουσα ξανά μπαμ, μπαμ, μπαμ και αυτοί οι τύποι την άφησαν. Μεγάλο χάος εκεί».

Ένας δημοσιογράφος ονόματι Yelle Tieleman ανέφερε στο twitter: «Επιχειρούν καρδιοπνευμονική ανάνηψη σε κάποιον στο τραμ. Πολύ σοβαρή η κατάσταση εδώ. Προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή το θύμα που το μετέφεραν σε ασθενοφόρο».

Η 24 Oktoberplein-Zuid είναι στάση του τραμπ της Ουτρέχτης, ολόκληρο το δίκτυο του οποίου έχει ακινητοποιηθεί όσο συνεχίζονται οι έρευνες, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.


 iefimerida.gr