Πάτρα: Έκθεση "Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις"

ντοκουμέντα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 16/3/19, στην Αγορά Αργύρη, τα εγκαίνια της Έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου 2019.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.) Παράρτημα Πάτρας, συμμετέχει, συνεισφέροντας πολύτιμο αρχειακό υλικό, ώστε αυτή η συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλους τοπικούς φορείς, να έχει γόνιμα και σημαντικά αποτελέσματα.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκε σύσσωμη η Διοικούσα Επιτροπή της Ε.Γ.Ε. Παράρτημα Πάτρας, υπό την Πρόεδρο κα Ευθυμία Καλαβρουζιώτου. Χαιρετισμό και Εισήγηση για τους σκοπούς της έκθεσης έκανε η Γραμματέας της Ε.Γ.Ε. Παράρτημα Πάτρας κα Ελένη Παπαδοπούλου.

Θα ακολουθήσουν δύο ομιλίες στελεχών της Ε.Γ.Ε.. Η πρώτη την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 19:30, από την κα Αγγελική Γιαβάση, συνταξιούχος καθηγήτρια ΑΤΕΙ εφαρμοσμένης Κοινωνικής εργασίας, επιτίμου προέδρου της Ε.Γ.Ε. Παράρτημα Πάτρας, με τίτλο «Ο Φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης». Η δεύτερη το Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ, από την κα Ευαγγελία Γιαννοπούλου, νομικό και πολιτικό επιστήμονα, μέλος του Πανελλαδικού Δ.Σ της Ε.Γ.Ε, με τίτλο «Οι γυναίκες στα κέντρα λήψεων πολιτικών αποφάσεων: Το δημοκρατικό έλλειμμα και η αναγκαιότητα ισότιμης συμμετοχής».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ