Πάτρα: Το απόγευμα εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

22/03/2019 | 10:23

Σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου , η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Κατά την διάρκεια της εσπερίδας θα πραγματοποιηθεί η απονομή τίτλου Επίτιμου Διδάκτορα στον Δρ. Σπύρο Γ. Παυλοστάθη, Καθηγητή Μηχανικής Περιβάλλοντος στη Σχολή Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Γεωργίας, Ατλάντα, ΗΠΑ.

Ο καθηγητής Παυλοστάθης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για την εξειδίκευσή του στo τομέα της περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας και βιοτεχνολογικής μηχανικής για την βιοαποκατάσταση μολυσμένων φυσικών συστημάτων, την επεξεργασία αστικών και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, ως επίσης την κινητική, μοντελοποίηση και προσομοίωση βιοτεχνολογικών διεργασιών. Η έρευνά του περιλαμβάνει βιοενέργεια και βιοκαύσιμα, βιοδιαθεσιμότητα και βιοαποικοδόμιση ανθεκτικών οργανικών ενώσεων, βιομετατροπή νέων περιβαλλοντικών μολυσματικών ουσιών, αντοχή σε αντιβιοτικά προερχόμενη απο απολυμαντικές οργανικές ουσίες, ως επίσης μικροβιακές κυψέλες καυσίμου και βιοηλεκτροχημική τεχνολογία.  

H τιμητική πρόταση επιτιμοποίησης, εχει να κάνει με το γεγονός, ότι ο ελληνικής καταγωγής Καθηγητής  διαπρέπει στην επιστήμη στις Η.Π.Α. και έχει διεθνή αναγνώριση, το σημαντικό δε είναι όπως τονίζει ο Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ότι ο  καθηγητής Σπύρος Παυλοστάθης αναμένεται  με τις γνώσεις, εμπειρίες του να βοηθήσει με προτάσεις του στην μελλοντική ανάπτυξη της ΣΘΕΤ.

 

 

 

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου