Ανδρέας Μαχαίρας: «Η Αχαϊκή υπερτερεί στον προπονητή της και στην φανέλα της που την έχουν φορέσει ιερά τέρατα»

Το επώνυμό Μαχαίρας είναι συνυφασμένο με την Αχαϊκή. Αν ρωτήσεις τον Ανδρέα Μαχαίρα τι ομάδα είναι, θα σου απαντήσει Αχαϊκή. Όλα τα χρόνια, ήταν στο πλευρό των «κιτρινόμαυρων» βοηθώντας είτε ως χορηγός, είτε διοικητικά.

Φέτος σε μια κομβική χρονιά για τον σύλλογο, επέστρεψε με ενεργό ρόλο στο διοικητικό κομμάτι, έχοντας αναλάβει παράλληλα και την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Ο Ανδρέας Μαχαίρας έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο www.patragoal.gr μιλώντας για το «καμάρι» της Δυτικής Αχαΐας.

Το καλοκαίρι η Αχαϊκή ξεκίνησε με άλλη φιλοσοφία,  με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα, αλλά τελικά όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει στην ίδια αφετηρία με τους υπόλοιπους διεκδικητές. Αποτελεί δικαίωση ή ήταν θέμα χρόνου;

"Η Αχαϊκή δικαιώθηκε μόνο και μόνο με την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα . Η πορεία του δευτέρου γύρου είναι η δικαίωση του προπονητή μας κυρίου Γαβριλόπουλου και δική μας που πιστέψαμε σε αυτόν.

Αν έρθει το πρωτάθλημα θα είναι η μαγκιά των ποδοσφαιριστών μας για όσα άκουσαν και πέρασαν στον πρώτο καταστροφικό γύρο του πρωταθλήματος. 

Η Αχαϊκή απαγορεύεται να χάνει παιχνίδι στην Α' κατηγορία και η νίκη είναι υποχρέωση της. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά αποτελέσματα . Έχουμε μεγάλους ποδοσφαιριστές  σε αξία, ψυχή και ήθος που κρατάνε την Αχαϊκή ψηλά. Θυμηθείτε, ότι με λίγες προσθήκες νεαρών παιδιών η  ίδια ομάδα θα αγωνίζεται και στην Γ' Εθνική".

Που υπερτερεί η Αχαϊκή και που πιστεύεις ότι υστερούν οι αντίπαλοι;

"Η Αχαϊκή υπερτερεί στον προπονητή της και στην φανέλα της που την έχουν φορέσει ιερά τέρατα.  Όποιος έχει φορέσει την φανέλα από τα αντίπαλα παιδιά που τώρα παίζουν σε άλλες ομάδες, το γνωρίζει.  Στο γήπεδο μας το βράδυ οποίος πάει ακούει φωνές στα αποδυτήρια μας από τον «Κουρέα», τον «Μπέμπη», τον «Κοτοπουλά», τον Φλίγκο, τον Βέλλιο, τον Καλφίν, τον Μπακρώζη, τον Μάνιαρη, τον Ανδρέα Μιχαλόπουλο, τον Βασιλόγιαννη, τον Ζερδεβά, τον Κυριακόπουλο, τον Ανδρέα Αγγελόπουλο, τον Πετούση και άλλους πολλούς που χρειάζεται μια ολόκληρη εφημερίδα για να χωρέσουν".

Ποια ομάδα ξεχώρισες από τον όμιλο;

"Η ομάδα που ξεχώρισα αν και δεν  την συμπαθώ, είναι η Θύελλα γιατί έρχεται από "δρόμο" έχει γήπεδα και εγκαταστάσεις,  κάτι που δεν υπάρχει στην Αχαγιά.  Αν φτιαχτεί το βοηθητικό γήπεδο της Αχαϊκής θα δείτε, αλλά πράγματα στην Αχαγιά.

Θα ήθελα να παρακαλέσω τον Δήμαρχο να μην σταματήσει αυτό που έχει ξεκινήσει ο ίδιος. Όποια και να είναι η επόμενη δημοτική αρχή, να συνεχίσει πάνω στην μελέτη που υπάρχει και επιτέλους να γίνει το βοηθητικό γήπεδο".

To 2018 έφερε υποβιβασμό. Το 2019 τι θέλεις να φέρει στην Αχαϊκή;

"Θα ήθελα την περίοδο 2020 - 2021 όταν η Αχαϊκή θα κλείνει 100 χρόνια ιστορίας να αγωνίζεται στην Β' Εθνική.  Ξέρω ότι είναι ένα όνειρο, αλλά δεν φαντάζεστε τη δύναμη έχει η Αχαγιά από παράγοντες που αγαπούν την Αχαϊκή, αλλά δεν είναι όλοι μαζί. 

Όσοι στο παρελθόν τόλμησαν να πειράξουν την Αχαϊκή, γνωρίζουν πλέον τι σημαίνει Ενωμένοι Αχαγιώτες. Εγώ τους πιστεύω όλους και ελπίζω ότι για το καλό της Αχαϊκής, αν βρεθούν όλοι μαζί, θα είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί και όχι θαύμα".

Και πρόσθεσε:

"Όπως όλες τις διοικήσεις, τις γράφει η ιστορία, αναλόγως με την πορεία τους. Όλοι έχουν ματώσει οικονομικά για την ομάδα, όλοι την έχουν πληρώσει . Η πιο φτωχή διοίκηση από όλες ίσως είναι η φετινή που συγκροτήθηκε από την αγωνία για να κατέβει η Αχαϊκή και σήμερα διεκδικεί στα ίσα το πρωτάθλημα.

Χωρίς κόσμο μέχρι σήμερα εκτός τους  50 του "Λεωνίδα" χωρίς γήπεδο και εισιτήρια για τρεις μήνες λόγω ανακατασκευής και όλα τα μέλη της διοίκησης ελεύθερους επαγγελματίες της καθημερινότητας στην Αχαγιά που όλοι ξέρουμε τι γίνετε. 

Φυσικά όπως όλα τα προηγούμενα  χρόνια ο "Μπέμπης" ήταν εδώ δίπλα μας σε ότι ζήτησε η Αχαϊκή. Τώρα στα πλέι οφ ας γυρίσει ο κόσμος που τόσο μας έλειψε στο γήπεδο μέχρι σήμερα. Δεν επιτρέπεται η "μεγάλη κυρία" να παίζει μόνη της.

Η Αχαϊκή μετά από 20 χρόνια δίνει παίκτη στην Α' Εθνική τον Άγγελο Αγγελόπουλο (16 χρονών στην ΑΕΚ) και αυτό έγινε από την δουλειά που γίνετε στην Ακαδημία της. Έρχονται και άλλα παιδιά και στην πρώτη ομάδα όπως ο Κωστούρας 16 χρονών , ο Κωστόπουλος 15 χρονών και ο Γεωργίου 15 χρονών. Το μέλλον με βοηθητικό γήπεδο ανήκει στην Αχαϊκή, θυμηθείτε το. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα καταστήματα της Αχαγιάς που με την χορηγία τους έδωσαν οικονομική ανάσα στην Αχαϊκή".

Πηγη:patragoal.gr

Διαβάστε επίσης