Πάτρα: Στο "φουλ" οι μηχανές για την "επιχείρηση Αγυιά" - Δήμος και εθελοντές καθαρίζουν την περιοχή

Ένας ακόμη χώρος για άθληση και αναψυχή, αλλάζει όψη!

Σε εφαρμογή το σχέδιο «επιχείρηση Αγυιά», βάζει η δημοτική αρχή στην προσπάθεια να έχει τα πάντα έτοιμα τον ερχόμενο μήνα, οπότε και ξεκινά το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων.

Σήμερα Σάββατο, ξεκινούν οι δράσεις για να αλλάξει τελείως η εικόνα της περιοχής. Όπως έχει γράψει το tempo24.gr, από νωρίς το πρωί τα δημοτικά συνεργεία και εθελοντές πιάνουν δουλειά, για να καθαρίσουν την ευρύτερη περιοχή του Έλους.

Πιο συγκεκριμένα, θα προχωρήσουν σε κόψιμο των χορταριών στα σημεία δίπλα από τον δρόμο που οδηγεί στην Πλαζ. Αλλά και στα μονοπάτια που χρησιμοποιούν όσοι κάνουν τζόκινγκ.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να ετοιμαστούν όλα ώστε όταν ξεκινήσει η κατασκηνωτική περίοδος ο χώρος να είναι καθαρός και ασφαλής (να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς). Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κάθε διαθέσιμη έκταση για τις παιδικές δραστηριότητες που θα είναι αρκετές.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος θα φιλοξενήσει 600 περίπου παιδιά, τη θερινή περίοδο, οι γονείς των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν σε κατασκήνωση.