Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας: Η χώρα βιώνει μια από τις πιο σκοτεινές της μέρες

ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν δήλωσε ότι η χώρα της βιώνει σήμερα μια «από τις πιο σκοτεινές της μέρες» μετά τις επιθέσεις ενόπλων «χωρίς προηγούμενο» σε δύο τεμένη στην Κράιστσερτς.

«Ξεκάθαρα, αυτό που έγινε είναι μια πράξη ακραίας βίας χωρίς προηγούμενο», τόνισε η Αρντέρν σε διάγγελμά της προς τους πολίτες, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε μια σύλληψη, αλλά αναζητεί ακόμη άλλους υπόπτους για τις επιθέσεις.

Η αστυνομία έκανε λόγο νωρίτερα για «πολλούς νεκρούς», χωρίς να δώσει πιο σαφείς πληροφορίες.

Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τουλάχιστον 9 νεκρούς και μεταδίδουν πως ο τελικός απολογισμός μπορεί να φθάσει ακόμη και τους 30, κάτι που δεν έχει όμως επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

«Πολλοί από τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν σε αυτή την επίθεση μπορεί να είναι μετανάστες, ή ακόμη και πρόσφυγες», τόνισε η Τζασίντα Αρντέρν στο διάγγελμά της. «Διάλεξαν να κάνουν τη Νέα Ζηλανδία τη δική τους πατρίδα, και είναι η δική τους πατρίδα. Οι άνθρωποι αυτοί είμαστε εμείς. Εκείνος ο οποίος διέπραξε αυτή την πράξη δεν είναι ένας από μας», συμπλήρωσε.

Η ίδια προέτρεψε τους πολίτες να φροντίσουν να βρίσκονται σε «ασφαλές περιβάλλον».

«Δεν υπάρχει καμία θέση για πράξεις βίας τόσο ακραίες και χωρίς προηγούμενο» στη χώρα, επέμεινε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας. «Οι σκέψεις μου, κι είμαι βέβαιη κι αυτές όλων των Νεοζηλανδών, είναι στα θύματα και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης