Η Μουσικοθεατρική παράσταση "ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ" επανέρχεται με έναν 2ο κύκλο παραστάσεων από την Θ.Ο.Ε.Π.Π.

Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο α΄κύκλο παραστάσεων και λόγω της μεγάλης απήχησης  και των συνεχόμενων sold outs της παράστασης "Μάνα μου Ελλάς" σε σκηνοθεσία Βασίλη Κόκκαλη, η  Θ.Ο.Ε.Π.Π. επανέρχεται από την Πέμπτη 21/3/2019 με έναν 2ο κύκλο παραστάσεων. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν έως και την 1η Απριλίου 2019 κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα.

Με την παραγωγή αυτή δώσαμε την ευκαιρία σε εμάς αλλά και στους θεατές  μας, να φωτίσουμε μέσα από τις λαϊκές αφηγήσεις και μαρτυρίες οι οποίες κωδικοποιήθηκαν θεατρικά, ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας, το οποίο κατά καιρούς, ακόμα και από επίσημα ιστορικά χείλη έχει ερμηνευτεί και καταγραφεί ποικιλοτρόπως.

Η παράσταση αποτελεί ένα θεατρικό οδοιπορικό βασισμένη στον «Κοινό Λόγο» της Έλλης Παπαδημητρίου, με αποσπάσματα από τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδώς Σωτηρίου και από την «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη…

Με μια ματιά ιδιαιτέρως προσεκτική πάνω στο πάντα επίκαιρο αλλά και τόσο ευαίσθητο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, η Θ.Ο.Ε.Π.Π. φέτος παρουσιάζει ένα οδοιπορικό για τον τρόπο ζωής και δράσης πριν και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα προσφυγικά κύματα στην Ελληνική Ιστορία, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια στο μυαλό και στις καρδιές των ανθρώπων.

Μας περιγράφει τα γεγονότα αδρά και αριστοτεχνικά, μέσα από την ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος με ιδιαίτερη συνέπεια και συγκίνηση, ανέδειξε τον ντοκουμενταρίστικο, θεατρο-ιστορικό χαρακτήρα της παράστασης, σε μία ατμόσφαιρα με ζυγισμένα τα ρεαλιστικά και υπερεαλιστικά στοιχεία αναδεικνύοντας έτσι τον συμβολισμό του αφηγηματικού λόγου χρησιμοποιώντας και τα σώματα των 14 ηθοποιών, τα οποία αλληλοσυμπληρώνονται και αναπνέουν σαν ένα, δίνοντας στον θεατή ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εικαστικό αποτέλεσμα. 

Η παράσταση όλη αποτελεί ένα φόρο τιμής σ’ όλους αυτούς που έζησαν «μέσα στη θύελλα»… Στοίχημα αποτέλεσε για όλους τους συντελεστές μέσα από λαϊκές αφηγήσεις και μαρτυρίες οι οποίες κωδικοποιούνται θεατρικά, να προβάλουμε ξανά, τους λαϊκούς μας θησαυρούς και να φωτιστούν τα θολωμένα νερά της ρευστής και τεταμένης πολιτικής και κοινωνικής ζωής εκείνης της εποχής.

Καθοριστικής επίσης σημασίας συντελεστές του θεατρικού εγχειρήματος, είναι οι καταξιωμένοι μουσικοί και γνωστοί στο πατρινό κοινό και όχι μόνο, Άννυ Ονουφρίου και Σάκης Παπαδημητρίου οι οποίοι μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό με τις ερμηνείες, τις μελωδίες και τα τραγούδια της εποχής τολμούν και γυρίζουν τον χρόνο πίσω, χαρίζοντας στους θεατές στιγμές συγκίνησης, μεταφέροντας τους νοερά στα καφενεία και στην προκυμαία της εποχής που εκεί παίζανε μουσικές, και γκαρσόνια πηγαινοφέρνανε δίσκους με καραφάκια και μεζέδες, αλλά και σε μνήμες λιγότερο χαρούμενες όπως την στιγμή που η Σμύρνη μέσα από τις φλόγες της αποχαιρετούσε με μάτια δακρυσμένα μια ολόκληρη εποχή…

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Κόκκαλης
Ηθοποιοί κατά αλφαβητική σειρά: Μαριετίνα Βαρβαρίγου, Μαρία Βασιλείου, Ανδριάνα Γεωργίου, Σπυριδούλα Θεοτοκάτου, Μενέλαος Κάραλης, Γεωργία Καραμπέτσου, Ιωάννα Κατσιγιάννη, Αγγελική Κολυπέρα, Νικόλας Μητσόβας, Γεωργία Μυλωνά, Σοφία Παπαδοπούλου, Μάσιγκα Παπαϊωάννου, Γωγώ Τζιώρα, Σπύρος Τούμπλαρης. 
Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Σωτηρόπουλος
Μουσική, μουσική επιμέλεια, μουσικός επί σκηνής: Σάκης Παπαδημητρίου
Τραγούδι: Άννυ Ονουφρίου
Σκηνικά – κοστούμια: Μιχάλης Αντωνέλλος, Βασίλης Κόκκαλης
Τεχνοτροπίες σκηνικού: Μαρία Βασιλείου
Επιμέλεια αφίσας: Βασίλης Κόκκαλης-Πάνος Τσεκούρας 
Εκτύπωση αφίσας: Εκτυπωτικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
Επιμέλεια κοστουμιών: Ελένη Λαϊνά
Φωτογραφία: Πάνος Κλαουδάτος

Για κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 6971713055

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίξατε και συνεχίζετε να στηρίζετε τις προσπάθειες της ομάδας μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της Θ.Ο.Ε.Π.Π.

Περιοχή συνημμένων