Θεοδωράκης: Και οι μολότοφ σκοτώνουν και οι δεξιοί λαϊκισμοί σκοτώνουν τη λογική – ΒΙΝΤΕΟ

14/03/2019 | 16:11

«Και οι μολότοφ σκοτώνουν και οι δεξιοί λαϊκισμοί σκοτώνουν τη λογική», είπε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Κατά τον κ. Θεοδωράκη «αντί να ακούσουμε τις προτάσεις να προβληματιστούμε κ να αφήσουμε την κοινότητα νομικών να συζητήσει τις αλλαγές πρυτάνευσε κι εδώ ο λαϊκισμός με κάποιους από ΝΔ να απορρίπτουν μεμιάς όλες τις αλλαγές που προτείνονται και συζητούνται εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια και κάποιους από τα αριστερά να λένε ότι οι μολότοφ δεν σκοτώνουν».

Με αφορμή την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα αφού υπογράμμισε ότι το Ποτάμι είναι υπέρ της κατάργησης του νόμου Παρασκευόπουλου και τόνισε «Είμαστε υπέρ του εκσυγχρονισμού του ποινικού δικαίου και της ποινικής δικονομίας. Έχουμε και εμείς ερωτηματικά και άποψη για τις αλλαγές που προτείνονται σε επιμέρους θέματα, για τις εγκληματικές οργανώσεις, για την κατοχή των εκρηκτικών, για τον ορισμό του βιασμού. Αλλά έχουμε υποχρέωση να περιμένουμε πρώτα να μιλήσουν οι επιστήμονες, οι εισαγγελείς, οι δικαστές. Καλούμε, λοιπόν, τα άλλα κόμματα να μην συντρίψουν τη μεταρρύθμιση του ποινικού δικαίου στις κομματικές σας μυλόπετρες».

Μιλώντας για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επισήμανε ότι «σήμερα αποχαιρετούμε την ελπίδα ότι η Ελλάδα να ενταχθεί στις σύγχρονες χώρες που έχουν μη κρατικά πανεπιστήμια».

«Ενώ συζητούσαμε πώς θα απενεργοποιήσουμε τη βόμβα του δημογραφικού, αντί για μια προσπάθεια επαναπατρισμού φοιτητών επιμένετε να αρνείστε την πρόταση για την ύπαρξη μη κρατικών πανεπιστημίων με ρητή διαβεβαίωση ότι θα είναι μη κερδοσκοπικά, ότι θα δίνουν υποτροφίες», τόνισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι «η ΝΔ δεν θέλει μια νέα σχέση του Κράτους με την Εκκλησία, με σεβασμό στην Ορθοδοξία, στις θρησκείες όλων, αλλά ταυτόχρονα χωρίς παρεμβάσεις των Μητροπολιτών στην εκπαίδευση, στα ατομικά δικαιώματα, στην καύση των νεκρών και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως δεν θέλει μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με ηγεσία που θα απολαμβάνει μια ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση. Θέλει, όπως και όλες οι κυβερνήσεις στο παρελθόν, ηγεσίες διορισμένες από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης».

 

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ