Όταν αγκαλιάζονται η Επιστήμη με την Εκκλησία

η αναρτηση του Κώστα Μπουρδούλη

"Όταν αγκαλιάζονται η ΕΠΙΣΤΗΜΗ με την ΕΚΚΛΗΣΙΑ.Για πρώτη φορά στην περιοχή μας, Επιστημονική ημερίδα διεξήχθη ΜΕΣΑ σε εκκλησία.Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Παπά – Παρασκευά και σε όλους τους συντελεστές, αυτής της θαυμάσιας προσπάθειας!!!!!", έγραψε σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας Κωνσταντίνος  Μπουρδούλης.

10694185_10201945718679004_4699599696997685268_o.jpg

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΛΗΣ)

Αφορμή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Άνω Καστρίτσι Πατρών, με θέμα «Καρκίνος παχέος εντέρου: Πρόληψη – Διάγνωση – Θεραπεία», από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού 

Ομιλητές ήταν:
ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ, 
Διευθυντής ΕΣΥ χειρουργικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», με θέμα: «Συχνότητα εμφάνισης καρκίνου παχέος εντέρου. Παράγοντες κινδύνου – Πρόληψη»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΡΙΚΑΚΟΣ, 
Επίκουρος Επιμελητής χειρουργικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», με θέμα: «Σταδιοποίηση Θεραπείας»

Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, 
Νοσηλεύτρια, Αναπληρώτρια προϊσταμένη χειρουργικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», με θέμα: «Ζώντας με Κολοστομία». 

Στην ημερίδα παρίστατο, εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντώνης Χαροκόπος, Βοηθός Περιφερειάρχη σε Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών ο π. Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος.
Συμμετείχε ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖω».

Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή των κατοίκων του Άνω Καστριτσίου, που γέμισαν ασφυχτικά το Ναό.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι κάτοικοι υπέβαλαν ερωτήσεις στους ομιλητές. 

 

Διαβάστε επίσης