Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης -Θα επισκεφθεί τη Μόρια

Επίσκεψη στη Λέσβο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ, λίγο πριν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 στο νησί, από τη μια γίνεται για να στηρίξει την υποψηφιότητα της Χριστίνας Καλογήρου, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αφετέρου αποτελεί ένα μήνυμα της σημασίας που δίνει στο προσφυγικό, καθώς το μεσημέρι θα βρεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Μόρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, καθώς έχει επισκεφθεί το αντίστοιχο στη Σάμο, χαρακτηρίζοντας εξοργιστικό το γεγονός ότι –ενώ η χώρα μας έχει στη διάθεση της 1,6 δισ. ευρώ- οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων σε αυτά τα κέντρα προσβάλουν την ανθρώπινη ζωή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για ανικανότητα και αδιαφάνεια στην διαχείριση των κονδυλίων που έχουν δοθεί από την ΕΕ στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Η αξιωματική αντιπολίτευση πέραν των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στα κέντρα υποδοχής, εστιάζει την κριτική της και στις μηδαμινές επιστροφές παράνομων μεταναστών, την καθυστέρηση στην  επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.



Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης