«Βουτιά» πάνω από 3% στη μετοχή της Boeing

Βουτιά άνω του 3% καταγράφει σήμερα η μετοχή της Boeing στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση καθώς και άλλες χώρες αποφάσισαν να αναστείλουν τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 την ώρα που επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου.

Η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Ομάν και η Αυστραλία ήταν μεταξύ των χωρών που προστέθηκαν στη λίστα των κρατών που ανέστειλαν τις πτήσεις με αυτόν τον τύπο αεροσκάφους.

Οι αναλυτές της DZ Bank ήταν οι πρώτοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που έδωσαν αξιολόγηση «sell» για τη μετοχή της αμερικανικής εταιρίας, ορίζοντας την τιμή-στόχο στα 333 δολάρια –τη χαμηλότερη στη Wall Street.

Η μετοχή της Boeing κινούνταν στα 385 δολάρια πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Εάν οι σημερινές απώλειες, ύστερα από πτώση 5% χθες, συνεχιστούν κατά την κανονική συνεδρίαση, μέσα σε δύο ημέρες θα έχουν εξανεμιστεί πάνω από 21 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού κολοσσού της αεροναυπηγικής.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ