Ρένα Δούρου: Λύση στα προβλήματα και όχι παραίτηση ο φόρος τιμής στους νεκρούς

αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι

Την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι αναλαμβάνει η Ρένα Δούρου, μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Παράλληλα, απαντώντας σε όσους ζητούν την παραίτησή της, τονίζει ότι «οι λύσεις σε δομικά προβλήματα, ελλείψεις υποδομών και χρόνιες δυσλειτουργίες αποτελούν έμπρακτο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων».

Ενόψει των εκλογών, η περιφερειάρχης Αττικής ζητά για μια ακόμα φορά ντιμπέιτ με τους αντιπάλους της «βάσει προγραμμάτων και μετρήσιμων έργων και όχι οραμάτων».

Σχολιάζοντας το πόρισμα για τις διώξεις αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι τον περασμένο Ιούλιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και το όνομά της, σημειώνει:

«Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων. Προστρέξαμε από την αρχή να συνδράμουμε τη δικαστική έρευνα. Η πολιτική ευθύνη είναι δεδομένη και την αναλαμβάνουμε με το έργο μας. Οσοι έχουμε χάσει δικό μας άνθρωπο γνωρίζουμε ότι το πένθος δεν θα σβήσει ποτέ. Στέκομαι με σεβασμό και ταπείνωση μπροστά στους νεκρούς και τις οικογένειές τους και θα συνιστούσα σε όλους να αποφεύγουν φορτισμένες λέξεις και απόπειρα εκμετάλλευσης του πόνου των κατοίκων. Ειδικά σε εκείνους που άσκησαν διοίκηση στο παρελθόν στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Είναι κατανοητή η οργή, το ξέσπασμα, ακόμη και η άδικη επίθεση απ’ όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Οχι όμως η ισοπεδωτική κριτική από επαγγελματίες πολιτικά ανεύθυνους, που λειτούργησαν ως περαστικοί από τις θέσεις ευθύνης στις οποίες βρέθηκαν στο παρελθόν και έκαναν το «δεν βαριέσαι» και το «άσ’ το για τον επόμενο» τρόπο άσκησης της διοίκησης. Και είναι οι ίδιοι που θέλουν να επιστρέψουν ξανά σε θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων».

Κληθείσα να σχολιάσει φωνές όπως της κ. Γεννηματά που ζητούν την παραίτησή της η κ. Δούρου απαντά: «Έχω αποδείξει ότι δεν αναζητώ κανενός είδους ασυλία ούτε είμαι κολλημένη στην καρέκλα» και προσθέτει πως «αυτή η συζήτηση περί παραιτήσεων «μικραίνει» τη μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να γίνει απ΄ όλους για να μην ξαναδώσουμε ραντεβού με τη νέα τραγωδία, αλλάζοντας μόνο τα ονόματα των υπευθύνων». «Εμείς στην Περιφέρεια Αττικής εδώ και τεσσεράμισι χρόνια επιχειρούμε ακριβώς αυτό: να δώσουμε λύσεις σε δομικά προβλήματα, ελλείψεις υποδομών και χρόνιες δυσλειτουργίες. Κι αυτό πιστεύω ότι αποτελεί έμπρακτο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων», τονίζει.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης