Ευτυχία Παπαζή: Η δημιουργός της αφίσας του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού στο tempo24.news

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΡΩΤΗ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ 23 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κατάγεται από τη Χίο, μένει μόνιμα στον Πειραιά με το σύζυγο της που όπως η ίδια δηλώνει, τη στηρίζει σε κάθε προσπάθεια της και τους δυο γιους τους, ένας εκ των οποίων φαίνεται πως ακολουθεί πιστά τα βήματα της στη...γραφιστική.

Ο λόγος για την Ευτυχία Παπαζή, δημιουργό της αφίσας του Πατρινού Καρναβαλίου για το 2019, με θέμα "Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις". Η πρότασή της προκρίθηκε ανάμεσα σε 23 δημιουργικές προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που διοργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων "Καρναβάλι Πάτρας".

"Είναι τιμή για εμένα μια τόσο μεγάλη εκδήλωση να έχει τη δική μου υπογραφή. Ειλικρινά είμαι περήφανη και χαρούμενη που φέτος η αφίσα για το Πατρινό Καρναβάλι φιλοτεχνήθηκε από τα χέρια μου και πήρε άρωμα μαστίχας", δηλώνει στο tempo24.news.

1o_bra.jpg

Στην ερώτηση πως γεννήθηκε η ιδέα για τη αφίσα του φετινού Καρναβαλιού και ποιο μήνυμα ήθελε να "περάσει" η Ευτυχία  απαντά "Η ιδέα για τη δημιουργία της αφίσας πηγάζει από το μήνυμα που θέλει να περάσει το ίδιο το Καρναβάλι με τίτλο "Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις". Το Πατρινό Καρναβάλι αποτελεί τόσο τη μεγαλύτερη, όσο και την παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα που μετράει 180 χρόνια Ιστορίας. Για το λόγο αυτό στην αφίσα χρησιμοποίησα ως φόντο ασπρόμαυρρες φωτογραφίες από παλιές καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, που μας θυμίζουν τις ρίζες αλλά και την Ιστορία που γράφει μέχρι σήμερα το Πατρινό Καρναβάλι. Πρόσωπο φωτεινό χαρούμενο με λαμπερά μάτια και ένα διάπλατο χαμόγελο ο κλόουν που ξεπροβάλει το 2019 για υποδεχτεί τη νέα καρναβαλική εκδήλωση. Πρόσωπο που μόνο αισιοδοξία και χαρά μπορεί να προσφέρει στον κόσμο που θα επισκεφθεί για ακόμα μια χρονία το Καρναβάλι της Πάτρας. Γράμματα περίτεχνα, μπερδεμένα όπως και το μυαλό του ανθρώπυο με τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, καταφέρνουν να σχηματίσουν θυμίζοντας σερπαντίνες τη φράση "Πατρινό Καρναβάλι 2019", δίνοντας ζωντάνια και κίνηση στην αφίσα" Αισιοδοξία, διάθεση και χαρά είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η αφίσα, αφήνοντας πίσω κάθε τι σκοτεινό και στενάχωρο".

Είναι επαγγελματίας γραφίστας και εργάζεται  ως υπάλληλος στην Ελληνική Στατιστική Αρχή. Είναι η δεύτερη φορά που εμπλέκεται στο δημιουργικό κόμμάτι του Πατρινού Καρναβαλιού καθώς και το 2017 στον ίδιο διαγωνισμό η αφίσα της είχε κατακτήσει την τρίτη θέση "Ευχαριστώ θερμά το Δήμο Πατρέων που για δεύτερη χρονιά εμπιστεύεται τη δουλειά μου, μιας και το 2017 είχε βρεθεί στην τρίτη θέση στον ίδιο διαγωνισμό"

eftixia_papazi_1.jpg

(Η ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2017)

53292285_998346490358645_7693633019642380288_n_1.jpg

(ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΦΙΣΑ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2017)

Για σχέση της με το Καρνάλι της Πάτρας δεν είναι εξ' αποστάσεως αντιθέτως κάθε χρόνο, αυτές τις ημέρες βρίσκεται με την οικογένεια της στην Πρωτεύουσα του κεφιού και της ανεμελιάς την Πάτρα, στην Πρωτεύουσα του Καρναβαλιού! 

Για τη Χιώτισσα Ευτυχία Παπαζή το Πατρινό Καρναβάλι είναι "ζωή, χαρά, εκτόνωση" και εύχεται μαζί με την οικογένεια της στο μέλλον να μετέχει ενεργά στις Καρναβαλικές παρελάσεις, κάτι που μέχρι σήμερα δεν το έχει καταφέρει.

Η αφίσα "Πατρινό Καρναβάλι 2019" φέτος καθώς και η αφίσα που έχει διακριθεί από επίσης Πανελλήνιο διαγωνισμό και έχει φιλοτεχνήσει η Ευτυχία Παπαζήση "100 χρόνια Ελληνική Μαθητική Εταιρεία", θα πάρουν μέρος στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ). Με τη γραφιστική ασχολείται επαγγελματικά περίπου 20 χρόνια, Από μικρή ζωγράφιζε σε χαρτιά, σε τοίχους, σε πρόσωπα και συμμετείχε σε διαγωνισμούς έχοντας διακρίσεις. Οτι έφτιαχνε είχε ανταπόκριση από τον κόσμο, δασκάλους, φίλους και οι γονείς της παρότρυναν να συνεχίσει την πρσπάθεια της. "Το σύμπαν συνωμοτούσε...πίστευα" δηλώνει στο tempo24.news και έτσι το χόμπι της έγινε επάγγελμα και η αγάπη της για τη γραφιστική την "οδήγσησε" στην κατάκτηση της πρώτης θέσης σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς που συμμετείχε. 

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ