Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με Κατσιφάρα

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΕΑΝΑ και ο τομεάρχης τουρισμού του Συλλόγου πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνο Καρπέτα.

Στην συνάντηση με την Περιφέρεια εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΚΕΑΝΑ παρευρέθησαν οι κκ. Στεργίου Σπυρίδων, πρ. ΣΚΕΑΝΑ, Γιατράς Αναστάσιος, αντιπρ. ΣΚΕΑΝΑ, Σακκής Κωνσταντίνος τομεαρχ. τουρισμού ΣΚΕΑΝΑ και ο κ. Κούτρας Δημήτριος project manager της W-eat.

Οι εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ παρουσίασαν στην Περιφέρεια την ατζέντα με τις δράσεις και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη της πόλης για ανάπτυξη, σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις δύο φιλόδοξες και μεγάλες αναπτυξιακές του δράσεις. Αρχικά έγινε αναφορά στην νέα έκθεση του ΣΚΕΑΝΑ, W-eat, 6-8 Απριλίου 2019, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, η οποία έχει σαν στόχο την αποτύπωση και προώθηση του γαστρονομικού στίγματος της Παραϊόνιας Ελλάδας και διαδέχεται την WESTIA επεκτείνοντας την στόχευσή της σε δύο πολύ σημαντικούς άξονες, πρώτον την προσέλκυση γαστρονομικών επισκεπτών και δεύτερον την διάδραση ανάμεσα στην εστίαση, τα τοπικά προϊόντα, την πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, την οινοποιία και την φιλοξενία ως κυρίαρχα συστατικά της τουριστικής εμπειρίας του Δυτικού Άξονα της πατρίδας μας. Μάλιστα συμφωνήθηκε ότι όλοι αυτοί οι στόχοι είναι κοινοί και διαρκείς και από τις δύο πλευρές και δεσμεύτηκαν να εμβαθύνουν την συνεργασία τους στο άμεσο μέλλον πριν και πέραν της έκθεσης.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το “Visit Patras”, μία δράση που αφορά τον τουρισμό και περιλαμβάνει μια μεγάλη ατζέντα δράσεων και πρωτοβουλιών του ΣΚΕΑΝΑ καθώς είναι πολύ σημαντικό οι εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ της πόλεις να διευρυνθούν και να γίνει η πόλη μας τουριστικό προορισμός . Το "Visit Patras" αποτελεί ένα όραμα κ. Σακκή Κωνσταντίνου, τομεάρχη τουρισμού του ΣΚΕΑΝΑ, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος της δράσης αυτής. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καρπέτας και ο κ. Σακκής δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στενά ώστε να ενημερωθούν εκατέρωθεν για τις πρωτοβουλίες της Π.Δ.Ε και του ΣΚΕΑΝΑ.

Στην φώτο. από αριστερά οι κκ. Σακκής Κωνσταντίνος τομεαρχ. τουρισμού ΣΚΕΑΝΑ,  Καρπέτας Κωνσταντίνος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Γιατράς Αναστάσιος, Κούτρας Δημήτριος project manager της W-eat, Απόστολος Κατσιφάρας Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, Στεργίου Σπυρίδων πρ. ΣΚΕΑΝΑ

Διαβάστε επίσης