Εξαπάτησαν 83χρονη - Της πήραν 4.000 ευρώ

Κάπως ακριβά πλήρωσε τις κουβέρτες μια ηλικιωμένη στον παλιό οικισμό του Καλαθά κοντά στο φράγμα Πηνειού στον Άγιο Ηλία Ήλιδας.

Οι πλανόδιοι πωλητές λευκών ειδών δεν είχαν στο νού τους μόνο την πώληση της πραμάτειας τους, αλλά να εκμεταλλευτούν και με τη μέθοδο της απασχόλησης ηλικιωμένους και απροστάτευτους ανθρώπους που πλησίαζαν με το πρόσχημα της πώλησης.

Το πρωί της Τετάρτης λίγο μετά τις δέκα, οι δύο ΡΟΜΑ έφτασαν στο κατώφλι της ηλικιωμένης γυναίκας για να της πουλήσουν κουβέρτες.

Η 83χρονη γιαγιά πείστηκε και πήγε στο δωμάτιό της να φέρει χρήματα. Όμως ο ένας από τους δράστες την ακολούθησε και είδε πως στην ντουλάπα ποη πήγε να πάρει το πορτοφόλι της υπήρχε ένας "μικρός θησαυρός".

Αυτά που με κόπο και στερήσεις είχε συγκεντρώσει η ηλικιωμένη για τη δύση της ζωής της, μπήκαν στο μάτι του πλανόδιου πωλητή.

Έτσι την ώρα της συναλλαγής, ο συνεργός του τρύπωσε μέσα στο δωμάτιο και από την ντουλάπα, άρπαξε το κομπόδεμα της ηλικιωμένης.

Το ποσό των 4000 ευρώ, κατέληξε στην τσέπη των δύο πλανόδιων και όταν η γιαγιά αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, αυτοί είχαν φύγει αρκετά μακριά για να μπορέσει να αντιδράσει.

Το μόνο που κατάφερε ήταν να καταγγείλει το περιστατικό στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας.

Πηγη: ilialive.gr 

Διαβάστε επίσης