Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού - Τι πρέπει να γνωρίζετε

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοίγει σήμερα το απόγευμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις του επιδόματος παιδιού για το 2019, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ. Η είσοδος θα γίνεται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet και οι οικογένειες θα μπορούν να υποβάλουν απρόσκοπτα την αίτηση Α21 παρόλο που δεν θα έχουν υποβάλει τη φετινή φορολογική δήλωση εισοδήματος.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 θα καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει νέα αίτηση μέχρι και τις 26 Μαρτίου.

Για τη χορήγηση της δόσης του Α΄ διμήνου 2019, θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 θα υποβάλλονται διαρκώς, όπως και πέρυσι, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020. Αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2019, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες, όπως και το 2018.

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ