ΚΚΕ για το Μάτι: Η άσκηση ποινικών διώξεων δεν πρέπει να κρύψει τις πολιτικές ευθύνες

Αυστηρή ποινική και πολιτική τιμωρία των υπευθύνων για το Μάτι αλλά και επίλυση των προβλημάτων που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά ζητά το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για την άσκηση ποινικών διώξεων σε 20 άτομα για την τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού. 

Σύμφωνα με το ΚΚΕ όμως, η άσκηση ποινικών διώξεων «ούτε πρέπει ούτε -πολύ περισσότερο- μπορεί να κρύψει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της σημερινής, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις στους τομείς της πυρόσβεσης, της πολιτικής προστασίας, του χωροταξικού σχεδιασμού, που έχει ως βάση την εμπορευματοποίηση της γης». Ως εκ τούτου, ζητά επίλυση των προβλημάτων για να βρει διέξοδο η δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων. 

Αναλυτικά, το ΚΚΕ αναφέρει: 

Η άσκηση ποινικών διώξεων για την τραγωδία στο Μάτι ούτε πρέπει ούτε -πολύ περισσότερο- μπορεί να κρύψει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της σημερινής, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις στους τομείς της πυρόσβεσης, της πολιτικής προστασίας, του χωροταξικού σχεδιασμού, που έχει ως βάση την εμπορευματοποίηση της γης.

Όσο απαραίτητη είναι η ποινική και πολιτική απόδοση των ευθυνών και η αυστηρή ποινική και πολιτική τιμωρία των υπευθύνων, άλλο τόσο πρέπει να συνειδητοποιηθεί από όλους ότι μόνο με την επίλυση αυτών των προβλημάτων μπορεί να βρει πραγματική διέξοδο η δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, να δικαιωθεί ο μεγάλος αγώνας που δίνουν, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσουν ένα “Γολγοθά” από προσωπικές δυσκολίες.

Διαβάστε επίσης