Μήνυση κατέθεσαν οι 11 προσαχθέντες στα Γιαννιτσά - Τι δήλωσε ο δικηγόρος τους

λίγο πριν την άφιξη στην πόλη του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη

«Αμέσως μετά την απελευθέρωσή τους κινήθηκαν νομικά και υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου αιτούμενοι την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη όσων ευθύνονται για τον διασυρμό τους και την παραβίαση του Συντάγματος», εξήγησε στον ΑΝΤ1 ο Μηνάς Γρηγοριάδης, δικηγόρος των 11 ατόμων που προσήχθησαν την Κυριακή στα Γιαννιτσά, λίγο πριν την άφιξη στην πόλη του Υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη για την ομιλία του.

«Για να γίνουν οι προσαγωγές, θα πρέπει να υπάρχουν γεγονότα, να υπάρχει τέλεση πράξεων», σημείωσε ο κ. Γρηγοριάδης και διερωτήθηκε «τι ύποπτος είναι αυτός την ώρα που αγοράζει μπουγάτσα, για να το πάει στο παιδί του στο νοσοκομείο;».

Όπως είπε ο εντολέας των προσαχθέντων, οι αστυνομικοί τους είπαν πως «ήταν πεπραγμένο ότι θα φύγετε, αν δεν προκύψει κάτι εις βάρος σας, μετά το πέρας της ομιλίας του Κουβέλη» και διευκρίνισε ότι, οι έντεκα «δεν έχουν τίποτα κατά των αστυνομικών των οικείων Τμημάτων, αλλά αυτών που έδωσαν την εντολή».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των προσαχθέντων, «υπήρχαν αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι υποδείκνυαν με το δάχτυλο ποιοι θα προσαχθούν», οι οποίοι όπως λένε «ήταν υψηλόβαθμοι».

Πηγή: ΑΝΤ1

Διαβάστε επίσης