Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα στο Δημόσιο

Συγκέντρωση των εργαζομένων στις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών

Προβλήματα αναμένονται σήμερα στις μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 12:30 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Οικονομικών η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.

Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο

Παναττική στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε για σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.  Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12:30 στο υπουργείο Οικονομικών.

«Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (αίτημα που εκφράστηκε εγγράφως εδώ και ένα μήνα, αλλά και κατά την πρόσφατη κινητοποίησή μας στις 6 Φεβρουαρίου 2019 για τα Β.Α.Ε.) για τα ζητήματα του 13ου και του 14ου μισθού και των Β.Α.Ε., η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μαρτίου στο Υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

«Χορήγηση του 13ου και του 14ου μισθού από 01/01/13 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης.
Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.
Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.
Άμεση ρύθμιση για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις μας. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο».

Στο υπουργείο Οικονομικών και η ΠΟΕΔΗΝ

Τρίωρη στάση εργασίας έχει προγραμματίσει για σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας την άμεση και οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, άμεση ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση στους μισθούς, χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά και χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης στο μισθό και τα αναδρομικά.

Διαβάστε επίσης