Ανοιχτή κόντρα Netflix – Σπίλμπεργκ για τα Όσκαρ

04/03/2019 | 21:46

Έντονες αντιδράσεις από τους παραδοσιακούς παραγωγούς και σκηνοθέτες, ανάμεσά τους και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχουν προκαλέσει οι υποψηφιότητες παραγωγών του Netflix στα διάσημα κινηματογραφικά βραβεία Όσκαρ, γεγονός που προκάλεσε την απάντηση του συνδρομητικού δικτύου, που ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του μέσω twitter. 

«Αγαπάμε τον κινηματογράφο. Και εδώ είναι και ορισμένα πράγματα που αγαπάμε επίσης: 
-Πρόσβαση για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν ή ζουν σε πόλεις χωρίς κινηματογράφους
-Να αφήνουμε τον οποιονδήποτε και οπουδήποτε να απολαμβάνει τις νέες κυκλοφορίες την ίδια στιγμή.
-Να δίνουμε στους κινηματογραφιστές περισσότερους τρόπους να μοιράζονται την τέχνη τους», γράφει το σχετικό tweet. 
 

Η ταινία Ρόμα του Netflix, σε σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν, είχε δέκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, αλλά κέρδισε τρεις. Αναμενόταν ότι θα κερδίσει και το βραβείο καλύτερης ταινίας, ωστόσο έχασε από το Green Book. 

Ωστόσο, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, βραβευμένος σκηνοθέτης και μέλος της Ακαδημίας, έθεσε ζήτημα για τις ταινίες του συνδρομητικού δικτύου, λέγοντας ότι θα πρέπει να διαγωνίζονται για τα τηλεοπτικά βραβεία Emmy, καθώς όπως ανέφερε, η εταιρεία κάνει παραγωγή σε τηλεοπτικές ταινίες. 

Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των μελών της Ακαδημίας τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το IndieWire. 

To Netflix πάντως, κυκλοφορεί ορισμένες από τις ταινίες του σε κινηματογράφους για ορισμένες εβδομάδες, με στόχο να μπορούν να διεκδικήσουν βραβεία για θεσμούς όπως τα Όσκαρ. 

Σύμφωνα με τον Σπίλμπεργκ, η μεγαλύτερη συνεισφορά των κινηματογραφιστών είναι να δίνουν στο κοινό την εμπειρία της κινηματογραφικής αίθουσας. 

Αν και το Netflix δεν αναφέρθηκε στην απάντησή του ούτε στον Σπίλμπεργκ, ούτε στα Όσκαρς, επιχειρεί να εξηγήσει τις θέσεις του λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι θα συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση των Όσκαρ.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ