Αχαΐα: Σε επιφυλακή και εγρήγορση η ΕΛ.ΑΣ - Συναγερμός για πιθανά χτυπήματα σε Αστυνομικούς

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Στη λήψη έκτακτων μέτρων έχει προχωρήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για την προστασία τόσο των πολιτών αλλά και των ίδιων των ενστόλων, που τις τελευταίες ημέρες τόσο σε τοπικό (Ένταση στην Ακράτα - Οπαδοί του Αιγάλεω συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ - Πάνω από 100 άτομα έκαναν "ντου" λίγο πριν τον αγώνα), όσο και πανελλαδικό επίπεδο έχουν γίνει στόχος άγριων επιθέσεων.

Χαρακτηριστική περίπτωση το χθεσινό "ντου" οπαδών του Αιγάλεω στα ΜΑΤ, έξω από το γήπεδο της Ακράτας, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η αναμέτρηση Ακράτα - Αιγάλεω, στο πλαίσιο του πρωτάθληματος μπάσκετ στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία.

Δυο λεωφορεία όπως έγραψε το tempo24.news, έφτασαν στο σημείο και οι οπαδοί επιχείρησαν να μπούν στο γήπεδο χωρίς να έχουν εισιτήρια, δυνάμεις της αστυνομίας που βρισκονταν στο σημείο στο πλαίσιο της επφιλακής που είχε σημάνει, καθώς σε αρκετούς γηπεδικούς χώρους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν εντάσεις, τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών, αφού οι οπαδοί του προσπαθούσαν με τη βια να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

"Πράγματι παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μια αύξηση των επιθέσεων τόσο σε Αστυνομικούς στόχους, όσο και αγωνιστικούς χώρους με πρόσφατο αυτό της Ακράτας, με σκοπό αυτών που τα υποκινούν να αμαύρωσουν το αθλητικό πνεύμα και ιδεώδες. Σε αυτά τα φαινόμεν, δεν θα πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή από την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ με την αυστηριοποίηση του πλαισιού ελέγχου. Όπου δεν μπορούμε να επέμβει το πληροφοριακό σύστημα, θα πρέπει να υπάρξει καταστολή, ώστε να αποτελέσει τροχοπέδη για την επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων που λαμβάνουν χώρα", δήλωσε στο tempo24.news ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας. 

cache_650x650_1_302066.jpg

(ΧΑΡΗΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΧΑΙΑΣ)

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι Επιτελείς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, έχουν προχωρήσει σε επιχειρησιακό σχεδιασμό αντιμετώπισης φαινομένων εκδήλωσης βίας, με στόχο τόσο την πρόληψη, όσο και την καταστολή τους, έχοντας ως βασική προτεραιότητα την προστασία και ασφάλεια πολιτών και Αστυνομικών. Τις επόμενες ημέρες ιδαίτερη βαρύτητα αναμένεται θα δοθεί τις ημέρες κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού.

"Οι Αστυνομικοί σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, όπως η Ασφάλεια, η ΟΠΚΕ, η Άμεση Δράση και τα ΜΑΤ, αυτές τις ημέρες θα κληθούν να εργαστούν πέραν του ωραρίου τους. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί απ΄όλους. Στόχος είναι "πρωταγωνιστής" των ημερών να αναδειχθεί,όπως άλλωστε επιβάλλεται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και μόνο αυτό", επεσήμανε ο κ. Τσίτσικας.  

 

 

Διαβάστε επίσης