Αυτές είναι οι 8 νυχτερινές συνήθειες που έχουν οι γυναίκες με υπέροχη επιδερμίδα

Αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν κάποιες γυναίκες να έχουν τέλειο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα;

 Αν ναι, τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο.

Θαυμάζουμε και μας αρέσουν οι γυναίκες με υπέροχο δέρμα και καθαρό πρόσωπο. Είναι οι τυχερές της ζωής που δεν χρειάζονται πολύ μακιγιάζ για να βγουν έξω από το σπίτι. 

Το λαμπερό δέρμα και η αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι η επιθυμία της κάθε γυναίκας.

Κάποιες είχαν την τύχη να γεννηθούν με καλό δέρμα (θέμα dna) και δεν χρειάζεται να κάνουν πολλά για να το διατηρήσουν.

Ωστόσο, οι περισσότερες πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες συνήθειες, οι οποίες είναι απαραίτητες για ένα λαμπερό πρόσωπο.

Αυτές πρέπει να γίνουν το βράδυ, πριν έρθει η ώρα του ύπνου.

1. Δεν παραλείπουν ποτέ το ντεμακιγιάζ

Οσο κουρασμένες κι αν είναι, πάντα οι γυναίκες με λαμπερή επιδερμίδα βγάζουν όλο το μακιγιάζ τους πριν πέσουν για ύπνο. Η επανόρθωση του δέρματος κατά τον ύπνο ξεκινάει πάντοτε με καθαρή επιδερμίδα. Αυτός είναι ένας κανόνας στον οποίο «ορκίζονται» οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών. Αν κοιμηθείτε χωρίς να κάνετε ντεμακιγιάζ, τότε την επόμενη ημέρα το πρόσωπό σας θα είναι θαμπό και κουρασμένο. 

2.  Καθαρίζουν το πρόσωπό τους με απαλές κινήσεις

Το χλιαρό νερό είναι ιδανικό για τον αποτελεσματικό καθαρισμό και οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές. Η ενυδατική πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου, όταν το δέρμα είναι ακόμη νωπό. Ο πολύ συχνός καθαρισμός ομως είναι απαγορευτικός. Θα «απογυμνώσει» το δέρμα από τα φυσικά του έλαια, θα προκαλέσει ξηρότητα και ερυθρότητα

3. Χρησιμοποιούν τα σωστά για την επιδερμίδα τους προϊόντα

Τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς πρέπει να τα σωστά για τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η σωστή επιλογή των προϊόντων που ανταποκρίνεται στον δικό σου τύπο επιδερμίδας.

4. Βάζουν πάντα αντηλιακή κρέμα, χειμώνα-καλοκαίρι

Η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη ακόμα και τους χειμερινούς μήνες, παρόλο που δεν εκτίθεσαι στον ήλιο με τον τρόπο που συμβαίνει την άνοιξη και το καλοκαίρι.

5. Χρησιμοποιούν προϊόντα με αντιγηραντικά συστατικά

Πολλές φορές αποφεύγουμε τα προϊόντα που περιέχουν αντιγηραντικά συστατικά και τρομάζουμε με τη λέξη «αντιγήρανση». Σκεφτόμαστε ότι αυτά δεν είναι ακόμα για μας. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για το πρόσωπό μας, οπότε πρέπει να βρεις τα κατάλληλα προϊόντα με αντιγηραντικές ιδιότητες που σου ταιριάζουν. 

6. Παραλείπουν αυτό το επιπλέον ποτήρι αλκοόλ

Το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά την υγεία του δέρματος και όσοι έχουν μειώσει τα κοκτέιλ έχουν δει θεαματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα τους. Οι ερευνητές έχουν τονίσει πως η αποχή από το αλκοόλ σημαίνει απώλεια βάρους, λαμπερό δέρμα και εξοικονόμηση χρημάτων.

7. Δεν ξεχνούν να βάζουν μάσκα στο πρόσωπό τους μία με δύο φορές την εβδομάδα

Οταν θέλεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου, μια μάσκα προσώπου είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό. Η αλήθεια είναι ότι το αίσθημα καθαριότητας και ανανέωσης που νιώθεις αφού έχεις κάνει μάσκα προσώπου είναι πολύ ευχάριστο. Να ακολουθείς όμως πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Δεν κάνει η μάσκα να μείνει για πολύ ώρα στο πρόσωπό σου. 

8. Πίνουν πολύ νερό και κοιμούνται αρκετά

Νερό και ύπνος. Είναι τα δύο βασικά συστατικά για ένα υπέροχο, λαμπερό και καθαρό πρόσωπο. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι η πιο σημαντική περάμετρος από όλες.