Γαβρόγλου για Κοσμήτορες ΕΑΠ: Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από εκπαιδευτικά ιδρύματα

Η απάντηση του υπουργού, όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις στη συγχώνευση του ΕΑΠ με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
«Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, εννοώντας τους κοσμήτορες του ΕΑΠ, όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις στη συγχώνευση του ΕΑΠ με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

“Υπάρχει αδικαιολόγητη ένταση ανάμεσα σε ακαδημαϊκό κόσμο” είπε ο Κώστας Γαβρόγλου και προσέθεσε: “Δεν θα ήταν παράλογο για μια κυβέρνηση, που όσο άσχετη και να ήταν, να κάνει τόσο μεγάλο κακό σε έναν τόσο επιτυχημένο θεσμό; Αυτή είναι μια πρόταση όχι του υπουργείου. Είναι μια πρόταση που ακούμε και την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουμε εμείς μια πρόταση. Ζητάμε από τους διδάσκοντες να μας φέρουν μια πρόταση για την επόμενη μέρα. Όλα τα ιδρύματα να ξανακοιτάξουν τον εαυτό τους και να δουν πώς θα είναι σε δέκα χρόνια. Η πολιτεία πρέπει να δει πώς θα τα αναβαθμίσει».

Νωρίτερα, οι κοσμήτορες του ΕΑΠ απήυθυναν εκκληση προς τον κ. Γαβρόγλου να μην γίνει ο υπουργός που θα καταργήσει το μοναδικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι “η ανακοινωθείσα πλέον πρόθεσή σας για συγχώνευση του ΕΑΠ με άλλο συμβατικό ίδρυμα, κινείται εκτός του πλαισίου του άρθρου 16 του Συντάγματος, διότι ματαιώνει τον ειδικό σκοπό και την ειδική αποστολή του ΕΑΠ εντός του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως έχουν κατοχυρωθεί από τον ιδρυτικό του νόμο και έχουν αναγνωριστεί συνταγματικώς από τη νομολογία του ΣτΕ”.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης