Αγρίνιο: Αλαλούμ με τον αντικαπνιστικό νόμο

Πολύς λόγος γίνεται αυτό το διάστημα και απ’ ότι φαίνεται για αρκετό ακόμα, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Την ολική δηλαδή απαγόρευση του καπνίσματος, σε δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πολλές όμως είναι και οι παρερμηνείες κυρίως από την πλευρά των αντικαπνιστών αναφορικά με τις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει τους ελέγχους και κατ’ επέκταση βέβαια την βεβαίωση παραβάσεων.

Αρκετοί λοιπόν καθημερινά τηλεφωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο του «100» καταγγέλλοντας φαινόμενα παρανομίας χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι με βάση την τελευταία εγκύκλιο που εκδόθηκε η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για ελέγχους. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» το τηλεφωνικό κέντρο του «100» έχει «σπάσει» από κλήσεις αν και αυτές θα πρέπει να γίνονται είτε στο υγειονομικό, είτε στη δημοτική αστυνομία, μιας και είναι οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Κλιμάκιο της αστυνομίας μόνο συνδρομητικά μπορεί να δώσει το «παρών» σε έλεγχο και αυτό σε περίπτωση που κληθεί από ελεγκτές του υγειονομικού και της δημοτικής αστυνομίας. Αν ωστόσο δεχθεί καταγγελία για χώρο στον οποίο δεν τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος ενημερώνει σχετικά το υγειονομικό.

Πάντως όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και περισσότεροι δείχνουν να συμμορφώνονται με το νόμο ενώ τα τασάκια έχουν εξαφανιστεί από τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής.

sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης