Πάτρα: Συνάντηση "Ιπποκράτη" στην 6η ΥΠΕ για το καθεστώς εργασίας των Νοσοκομείων "Άγιος Ανδρέας" - Νοσημάτων Θώρακος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το καθεστώς εργασίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας" και του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, μετά τη συνύπαρξη των δυο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ετέθη για ακόμα μια φορά από το Σωματείο "Ιπποκράτης", στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη 6η Υγεινομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρόντος και του Διοικητή του "Αγίου Ανδρέα".

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων κατά τη συζήτηση εντοπίστηκε το "κενό" που αφορά στην ύπαρξη διάταξη ένταξης του προσωπικού των δυο Νοσοκομέιων στο νεό και ενιαίο ΝΠΔΔ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Μπορεί να πέρασε στη Βουλή η τροποποιητική διάταξη ¨διευθέτησης του ΛΑΘΟΥΣ¨, αυτή όμως παρά την 10άμηνη και πλέον κυοφορία της ήταν και είναι πρόχειρη και ευκαιριακή,  διακατέχεται από ΑΣΑΦΕΙΕΣ και το χειρότερο  δεν υπάρχει πουθενά  η  άκρως αναγκαία και απαραίτητη διάταξη ένταξης του Προσωπικού και των δύο Νοσοκομείων (ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ και ΝΝΘ) στο νέο και ενιαίο ΝΠΔΔ, με την επωνυμία ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨.

 Ζητήματα που τέθηκαν στην χθεσινή συνάντησή μας με την Διοίκηση της 6ης Υ.Πε, όπου παραβρέθηκε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου οι οποίοι εμμέσως πλην σαφώς είδαν το ¨κενό¨, για το οποίο είπαν ότι θα προωθήσουν τις παρατηρήσεις μας και τους προβληματισμούς μας ΑΜΕΣΑ στο Υπουργείο, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες και απαραίτητες επίσημες διευθετήσεις, που θα πρέπει να αποτυπωθούν με σαφήνεια στον Οργανισμό.

  Αξίζει να επισημάνουμε ότι, σ΄ αυτήν την προαναφερόμενη συνάντηση, ζητήσαμε ο Διοικητής να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια, εάν και εφ΄ όσον δεν διευθετηθεί επίσημα και νόμιμα,  το όντως σοβαρό και υπαρκτό πρόβλημα.

 Εν αναμονή  λοιπόν των επίσημων  και σοβαρών απαντήσεων, που θα βάζουν επιτέλους –τέλος στο ΣΙΡΙΑΛ και την ταλαιπωρία μας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ