Κ. Γκιουλέκας: «Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την εθνική μνήμη»

«Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την εθνική μνήμη, για αυτό οργανώσαμε αυτή τη βραδιά» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ίδιο σε κινηματοθέατρο της πόλης, με θέμα «Μια βραδιά γεμάτη Μακεδονία - Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα ιστορικών ντοκιμαντέρ του ίδιου του δημοσιογράφου βουλευτή και παλιές συνεντεύξεις με την κόρη του Παύλου Μελά, Ζωή - Ζέζα, την εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία, τον υπεραιωνόβιο, τότε, μακεδονομάχο, Χρήστο Παπαντωνίου. Προβλήθηκαν, επίσης, αποσπάσματα από την ταινία του 1973 «Παύλος Μελάς», παρουσία και του πρωταγωνιστή της, ηθοποιού Λάκη Κομνηνού.

«Είναι η δική μας απάντηση σε όσα κάποιοι σχεδίασαν εις βάρος της Μακεδονίας μας, κόντρα στον ελληνικό λαό και κόντρα σε όλους τους άλλους, που διαφωνήσαμε, που καταγράψαμε τη διαφωνία μας και που τους εξηγήσαμε ότι αυτό που κάνουν είναι να ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου» είπε ο κ. Γκιουλέκας.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στο πρόσφατο ρεπορτάζ του BBC, το οποίο εμφάνιζε έναν ηλικιωμένο ως «δήθεν» εκπρόσωπο μιας «ανύπαρκτης μειονότητας στην Ελλάδα», λέγοντας ότι αυτό για το οποίο η ΝΔ είχε προειδοποιήσει «ήρθε δυστυχώς πολύ νωρίτερα» και επέκρινε την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εμείς από τη δική μας την πλευρά και θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε ό,τι μπορούμε από αυτή τη συμφωνία» είπε ο κ. Γκιουλέκας και συνέχισε: «Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να πορευτεί, όπως πορεύθηκε μέσα στο διάβα των αιώνων, τιμώντας τους αγώνες και δίνοντας όταν χρειαστεί, νέους αγώνες για να μπορέσει να κρατηθεί ελεύθερη».

Στην ταινία «Παύλος Μελάς» αναφέρθηκε ο πρωταγωνιστής της Λάκης Κομνηνός, αποκαλύπτοντας ότι στην πρεμιέρα στο «Αττικόν», το 1973, η ίδια η Ναταλία Μελά του είχε πει δακρυσμένη ότι έμοιαζε καταπληκτικά με το σύζυγο της, τον οποίο ο γνωστός ηθοποιός υποδύθηκε στην ταινία. 

«Η ταινία ξεκίνησε να γυρίζεται το 1967, είχε οργανωτικές και παραγωγικές περιπέτειες και τελείωσε το 1973. Υπήρχε στα γυρίσματα ιστορικός παρατηρητής, ο οποίος ήθελε την άμεση ταύτιση, όπως αναφερόταν στο σενάριο, με τις ιστορικές τοποθεσίες και αναφορές. Σε όλες τις περιοχές όπου γυρίσαμε την ταινία, ήταν οι αυθεντικές, όπως ακριβώς αναφερόταν στο σενάριο» είπε ο Λάκης Κομνηνός και πρόσθεσε: 

«Το χάρισμα αυτής της ταινίας - παρ' όλες τις δυσκολίες που είχε της φύλαξης και της διατήρησης της κόπιας μέχρι σήμερα - το χάρισμα της ταινίας ήταν η πιστότητα και η πληρότητα που υπήρχε στις ιστορικές αναφορές. Ίσως γι’ αυτό και να έχει μείνει κλασική. Τότε την είχε δει όλη η Ελλάδα. Τώρα και να θέλει να τη δει, δεν μπορεί, κάποιοι ανώνυμοι και μη γνωστοί κίνδυνοι την απαγορεύουν».

Ο κ. Γκιουλέκας κατήγγειλε ότι χθες το βράδυ, στην ίδια αίθουσα του κινηματοθεάτρου όπου έγινε η σημερινή εκδήλωση και πριν ξεκινήσει η παράσταση «Θείος Βάνιας» με τον Γιώργο Κιμούλη, εισήλθαν τέσσερις κουκουλοφόροι και διένειμαν έντυπα, στα οποία χαρακτηριζόταν ο Παύλος Μελάς ως «εθνικιστής», ενώ κατήγγειλαν και την εκδήλωση του βουλευτή.

«Αν θέλουν να βγάλουν τις κουκούλες είναι ευπρόσδεκτοι να κάνουμε μια συζήτηση» είπε ο κ. Γκιουλέκας.
Πηγή: ΑΜΠΕ