Καμμένος: Μπορούσα να γίνω ήρωας, επέλεξα όμως τον δρόμο της ευθύνης

«Κάναμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη συνειδητή επιλογή η χώρα να βγει από τα μνημόνια, να δοθούν αναδρομικά, να προφυλαχθούν μισθοί και συντάξεις στο στρατιωτικό προσωπικό, να βοηθήσουμε να μη μειωθούν οι συντάξεις. Γι’ αυτή τη συνεργασία των τεσσάρων ετών καταφέραμε πράγματα που δεν έχουν πετύχει κόμματα πολλών ετών και με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά» είπε μιλώντας στον Αντέννα.

Αναφορικά με όσα έγιναν με τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε, το ότι δεν διαθέτει το κόμμα ΚΟ «είναι η επεξήγηση του κανονισμού που αυθαίρετα έκανε ο πρόεδρος της Βουλής σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα». «Μετά από μια σχέση τεσσάρων ετών δεν θα βγω να ξεκατινιαστώ ή να πω πράγματα εκτός πολιτικής, συγκρούστηκα με καρχαρίες, με τίγρεις» είπε για την τωρινή «παγωμένη» σχέση του με τον πρώην κυβερνητικό εταίρο του, τον πρωθυπουργό.

Για το τρίτο μνημόνιο είπε πως ήταν «το αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης έξι μηνών που φτάσαμε στα άκρα». «Φτάσαμε μέχρι να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ τον Ιούλιο του 2015 και τη συμφωνία ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό να την εγκρίνει» πρόσθεσε. Όσο για το 6μηνο της διαπραγμάτευσης, που προηγήθηκε, είπε πως «για κάποιους ήταν καταστροφικό, για άλλους ήταν η εξάντληση των ορίων που είχε η Ελλάδα να διαπραγματευτεί με τον διεθνή παράγοντα. Δεν ξέρω αν μας στοίχισε εκατομμύρια ή αν μέσω αυτού καταφέραμε να πάρουμε μία λύση και δεν πέτυχε η Γερμανία να γίνει η χώρα μας αποθήκη ανθρώπων εκτός ΕΕ».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος είπε πως δεν μπορούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση τον Ιούλιο, όπως έχει ειπωθεί, καθώς στην πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης δεν είχε το κόμμα του αρκετούς βουλευτές για να φτάσουν τους 151.

«Μπορούσα να γίνω ήρωας, αν τότε έβγαινα και τα έκανα μπάχαλο κι έλεγα δεν συμβιβάζομαι, και τότε θα έφευγαν οι αποστάτες, ήταν ήδη συμφωνημένο» πρόσθεσε, εξηγώντας πως δεν μπορούσε να ανατρέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς οι αποστάτες ήταν ήδη συνεννοημένοι.

«Εγώ επέλεξα τον δρόμο της ευθύνης και να μη γίνω ήρωας, να βγω με 15% στις εκλογές» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης