Αερογέφυρα ζωής για κοριτσάκι δέκα μηνών με σπάνιο γενετικό νόσημα

24/02/2019 | 12:48

Μάχη με το χρόνο δίνει η οικογένεια της μικρής χόμα, ενός βρέφους μόλις δέκα μηνών, από το Αφγανιστάν, που πάσχει από ένα σπάνιο γενετικό σύνδρομο.

Μία αερογέφυρα ζωής για το κοριτσάκι με προορισμό τη Γερμανία ξεκίνησε σήμερα το πρωί, όταν η μικρή Χόμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ξανασμίξει με την οικογένειά της.

Η οικογένεια του μικρού κοριτσιού είχε χωριστεί στα δύο. Η μητέρα με τη Χόμα είχαν παραμείνει στην Ελλάδα, λόγω της κατάστασης της υγείας της μικρής, ενώ ο πατέρας με το άλλο παιδί της οικογένειας έφτασαν στη Γερμανία. 

Η διορία για την επανένωση της οικογένειας έληγε σήμερα και αν δεν πραγματοποιούνταν το ταξίδι, μητέρα και παιδί θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα. Έτσι στήθηκε μία μεγάλη αερογέφυρα αγάπης από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η μικρή θα ταξιδέψει με αερο-ασθενοφόρο, συνοδεία του παιδιάτρου και του αναισθησιολόγου του «Χαμόγελου».

Το κόστος για την ιδιωτική αεροδιακομιδή ανέλαβε η εφοπλίστρια Κλέλια Χατζηιωάννου. 

«Με συγκίνησε η ιστορία και μόνο που την άκουσα. Ότι ήταν χώρια και ότι ήταν πολύ άρρωστο το παιδί και χρειαζόταν περαιτέρω νοσηλεία στη Γερμανία», δήλωσε στον Alpha η εφοπλίστρια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της