Θυελλώδεις άνεμοι "σάρωσαν" την Πάτρα- Έφθασαν 133 χιλιόμετρα την ώρα! Πολικό ψύχος και σήμερα- Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες

Με απίστευτη σφροδρότητα "χτύπησαν" οι θυελλώδεις άνεμοι την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, προκαλώντας αρκετά προβλήματα. 

Είναι χαρακτηριστικό πως αργά το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Ρωμανού και της Ελεκίστρας η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 133 χιλιόμετρα την ώρα.

Με αποτέλεσμα ακόμη και οι μετακινήσεις με όχημα, σε κάποιες περιπτώσεις, να είναι ιδιαίτερα προβληματικές. 

Ομως από τους ισχυρούς ανέμους είχαμε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δένδρα , ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσουν περαστικοί και να κληθεί η Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα άνδρες της Π.Υ κλήθηκαν και επενέβησαν στο Γηροκομειό, τον Καστελλόκαμπο, το Ψαροφάι αλλά και τα Μποζαϊτικα.

Περιοχές που "έσπασε το κοντέρ" σε ταχύτητα ο άνεμος

Ριπές ανέμου άνω των 140 χιλιομέτρων την ώρα έχουν καταγράψει οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ακόμη και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές καταγράφηκαν ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με το ΕΑΑ/meteo, το ρεκόρ έως το απόγευμα του Σαββάτου κατείχε η Παξιμάδα Καρύστου με ανέμους 142 χλμ/ώρα και ακολουθούσαν η Σαμοθράκη (121 χλμ/ώρα), ο Ρωμανός Πάτρας (119 χλμ/ώρα), η Πορταριά Μαγνησίας (119 χλμ/ώρα), η Μακρινίτσα Μαγνησίας (109 χλμ/ώρα), η Πεντέλη (105 χλμ/ώρα) και η Λευκάδα (103 χλμ.ώρα).

 

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι θα είνα τα χαρακτηριστικά της ημέρας για την Πάτρα και την γύρω περιοχή. Συγκεκριμένα για σήμερα Κυριακή προβλέπεται θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 3-5 βαθμούς, οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 7 μποφόρ.

Ενδέχεται πιθανότητα χιονόνερου.

H "Ωκεανίδα" σαρώνει ολόκληρη τη χώρα ενώ τα φαινόμενα συνεχίζονται σε Μακεδονία και Θράκη. Ωστόσο, σταδιακά εκεί αναμένεται να εξασθενήσουν.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί αμείωτη και με μεγαλύτερη ένταση λόγω της μείωσης των θερμοκρασιών σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, νησιά βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου, Εύβοια, από τα 200-250 μ. υψόμετρο και πάνω, όπως και στην ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο από τα 300-500 μ. υψόμετρο και πάνω.

Όσον αφορά στην Αττική, περιμένουμε βροχές και χιονόνερο στα πεδινά αλλά χιόνια ακόμη και από τα 250 μ. στα βόρεια και κυρίως στα δυτικά προάστια και το δυτικό τόξο της Αττικής που περιλαμβάνει την περιοχή από Μάνδρα. Αγία Σωτήρα, Ερυθρές, Βίλλια. Εκεί μιλάμε για χιονόστρωση από τα 250-300 μ.

Για σήμερα, Κυριακή, περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, στις Σποράδες, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

 

Διαβάστε επίσης