Πάτρα: Αύριο η κηδεία του 24χρονου Σπύρου Θωμά - Θρήνος στην πόλη για τον ξαφνικό χαμό του νεαρού Εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς

συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι

Αύριο θα γίνει η κηδεία του 24χρονου Σπύρου Θωμά, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στην Πάτρα, στις 3 μετά το μεσημέρι.

Φίλοι, συγγενείς, γνωστοί και συμπαίκτες του άτυχου νεαρού, δεν μπορούν ακόμη να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό του παληκαριού, Έυζωνα της Προεδρικής Φρουράς. 

Αυτός είναι ο Πατρινός εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς που πέθανε ξαφνικά - Το χρονικό του θανάτου του 24χρονου - ΦΩΤΟ

Ο νεαρός ήταν επίσης αθλητής μπάσκετ, ένα σπουδαίο ταλέντο που προερχόταν από την ακαδημία της Παναχαϊκής και ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Προμηθέα. 

Ο Σπύρος Θωμάς ήταν γιος του Χρήστου Θωμά, Περιφερειακού Διευθυντή της Εθνικής Ασφαλιστικής της Πάτρας, ενώ η μητέρα του εργαζόταν στην Αγροτική Τράπεζα. 

Ο 24χρονος έφυγε ξαφνικά την Πέμπτη  από την ζωή.

Ήταν Εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά. Λίγο νωρίτερα  είχε υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη την οποία εκτέλεσε κανονικά από τις 19.00 έως τις 20.00. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιστρέφοντας από την σκοπιά δεν ανέφερε κάποια ενόχληση και πήγε στον θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς για να ξεκουραστεί. Το πρόβλημα στην υγεία του διαπιστώθηκε όταν έγινε η βραδινή επιθεώρηση.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον άτυχο εύζωνα αναφέρει:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σ. Θ. της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, ο άτυχος Εύζωνας πραγματοποίησε χθες την πρώτη σκοπιά του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς. 

Αργότερα, πραγματοποίησε και την επόμενη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη από τις 19:00 έως τις 20:00 το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επέστρεψε από την σκοπία του στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, χωρίς να αναφέρει κάποια ενόχληση και έπεσε να κοιμηθεί.

Αργότερα, περίπου γύρω στις 10μμ, οι συνάδελφοι του επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο άτυχος στρατιώτης σηκώθηκε κανονικά από το κρεβάτι του, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Διαβάστε επίσης