Παπακώστα για Ρουβίκωνα: Συλλαμβάνονται και πληρώνουν τον λογαριασμό

Μηδενική ανοχή

«Το κράτος δίνει σήμα μηδενική ανοχή στο Ρουβίκωνα. Τέλος, τελεία» τόνισε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, για τη στάση του υπουργείου έναντι της δράση της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης, αλλά και γενικότερα έναντι της ανομίας. «Το λογαριασμό τον πληρώνουν» επέμεινε για το Ρουβίκωνα.

Η Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε ότι τα μέλη της οργάνωσης «κάνουν προσπάθειες να διατηρούνται στην επικαιρότητα σαν παλιοί πολιτικάντηδες που θέλουν να δικαιολογούν και την ύπαρξή τους». 


«Υπό την έννοια αυτή κλιμακώνουν (τις «παρεμβάσεις»)... Θέλουν να δείξουν ότι κάνουν κάτι πιο σημαντικό από αυτό που κάνουν, προσάγονται και όταν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις συλλαμβάνονται και το λογαριασμό τον πληρώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα «στην πραγματικότητα συμβαίνει ό,τι λένε οι ίδιοι (σ.σ Ρουβίκωνας): εκατοντάδες στόχοι στην Αθήνα υπάρχουν, μπορεί κάποιος να σε αιφνιδιάσει μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αν το θελήσει. Το θέμα πως τον αντιμετωπίζει και τι σήμα δίνεις... Το κράτος δίνει σήμα μηδενική ανοχή. Τέλος, τελεία».

«Παλαιότερα, υπήρχε υπουργείο Εσωτερικών, τώρα έχουμε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη… Υπάρχει συμβολισμός, δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη» σημείωσε.

«Κάθε μέρα εξαρθρώνονται πολύ μεγάλες υποθέσεις που χρόνιζαν δουλεύει πολύ η αστυνομία, κάνουμε άοκνη προσπάθεια και εμείς και η αστυνομία» πρόσθεσε η υφυπουργός.

Παραδέχθηκε ότι έχουν δίκιο οι αστυνομικοί ώς ένα βαθμό που διαμαρτύρονται. Έχουν επιφορτιστεί να κάνουν τα πάντα, ενώ υπάρχουν φθορές και στο υλικό που χρησιμοποιούν είπε η κ. Παπακώστα.

«Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι καθημερινά στα Εξάρχεια» σημείωσε εξάλλου ερωτηθείσα εάν μπορεί να πάει για φαγητό στα Εξάρχεια.
Πηγή: ΣΚΑΙ

Διαβάστε επίσης