Πατρινοί για την Πάτρα

του Αποστόλη Μάρκου, Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Πάτρα: Η δική μας Πόλη» του Ν. Τζανάκου

Η πρόκληση να κάνουμε κάτι για την πόλη μας, μας αφορά όλους. Ακόμα περισσότερο τώρα, που η κρίση αγγίζει τις ζωές μας και μέσα σε αντίξοες συνθήκες αγωνιζόμαστε καθημερινά  για να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο, βελτιώνοντας τις συνθήκες για εμάς, κυρίως όμως για την αυριανή γενιά.

Αυτό ακριβώς έχει άμεση σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διότι ανεξάρτητα από τι μπορεί να περιμένει κάποιος από την κεντρική εξουσία, μια τοπική κοινωνία μπορεί να βρει τον δικό της βηματισμό και να προχωρήσει μπροστά, εξασφαλίζοντας το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τα μέλη της.

Με γνώμονα αυτό αποφάσισα να βρεθώ στον εκλογικό στίβο, όντας Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Και επέλεξα τον Συνδυασμό «Πάτρα: Η Δική μας Πόλη» του Υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Τζανάκου, θεωρώντας πως αποτελεί ό,τι πιο αξιοποιήσιμο διαθέτει η πόλη μας από άποψη γνώσης, εμπειρίας, θέλησης και ρεαλιστικών λύσεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά της.

Και για έναν πρόσθετο λόγο: Διότι ο Συνδυασμός είναι μια γνήσια και αυθεντική σύνθεση υγιών δυνάμεων της πόλης μας και όχι ένας … συνδυασμός προσωπικών φιλοδοξιών σε … κομματικό φόντο!

Πατρινοί για την Πάτρα, και μόνον αυτό! Και θεωρώ ότι είναι το μεγάλο στοίχημα της πόλης μας και όλων ων Πατρινών που νοιαζόμαστε, όχι μόνο να φτιάξουμε μια πόλη καθαρή και όμορφη, αλλά να κατακτήσουμε και να εκμεταλλευτούμε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία που θα “ανεβάσει” την Πάτρα στη σύγχρονη εποχή. Που θα ενισχύσει την τοπική οικονομία και αγορά και θα δώσει προοπτική στη νεολαία. Και που με φρέσκιες, καινοτόμες αλλά εύκολα υλοποιήσιμες ιδέες, θα ξαναγίνει η πόλη - πρότυπο για όλη τη χώρα, όπως ήταν πολλά χρόνια πριν!

Προσωπικά, έχοντας δραστηριοποιηθεί και διακριθεί ενεργά στον αθλητισμό, σαν αθλητής Δεκάθλου και στην συνέχεια προπονητής, αλλά και έχοντας αποκομίσει χρήσιμη εμπειρία από συμμετοχές μου σε συλλόγους φοιτητών, ως Πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Πατρέων, καθώς και σύμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, αγωνίζομαι και διεκδικώ την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που θα δημιουργεί και θα εμπνέει κάθε Πατρινό.


 

Σύντομο Βιογραφικό

 

Ο Μάρκος Αποστόλης γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στη συνοικία Μακρυγιάννη

 

Είναι Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου ενώ έχει σειρά διακρίσεων στο Δέκαθλο και τον κλασσικό αθλητισμό

 

Από το 2017 είναι εκλεγμένος Σύμβουλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο, (Τομέας Υπηρεσιών)

 

Είναι Μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου “Καρναβάλι Πάτρας”

 

Διετέλεσε Πρόεδρος του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων της Πάτρας

 

Είναι προπονητής στον Γ.Σ. ΑΙΟΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ενώ δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέων του ΟΠΑΠ

 

Είναι παντρεμένος με την Πέννυ Καλαβρουζιώτη και πατέρας δύο παιδιών