Αλλαγή σκυτάλης στο υπ. Μακεδονίας - Θράκης

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η παράδοση - παραλαβή καθηκόντων στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με την απερχόμενη, Κατερίνα Νοτοπούλου, και τη νέα υφυπουργό, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, να αναφέρονται στον ρόλο του υπουργείου και τη φροντίδα της κυβέρνησης για τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας.

«Είμαι υπερήφανη που κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΥΜΑΘ, που άλλοτε συντηρούσε αφηγήματα περί Μακεδονίας εν κινδύνω, βάλαμε σφραγίδα ειρήνης στα Βαλκάνια. Προστατεύσαμε τα εθνικά μας συμφέροντα και αποκτήσαμε έναν σύμμαχο και φίλο, μέσα από μια έντιμη συμφωνία. Η Μακεδονία και η Θράκη είναι πύλη ειρήνης και πόλος ανάπτυξης στα Βαλκάνια, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» επεσήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Από την πλευρά της η Ελευθερία Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι «αποτέλεσε την πρώτη νίκη της φιλίας και της αλληλεγγύης στα ταλαιπωρημένα Βαλκάνια του μίσους και του εθνικισμού» και σημείωσε: «Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι εθνικές αναδιπλώσεις και οι πολιτισμική καχυποψία οδηγούν σε εντάσεις και διευρύνουν τα ρήγματα μεταξύ εθνών και πολιτισμών, εμείς ακολουθήσαμε έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο του διαλόγου, της συνεννόησης και της κατανόησης. Και καταφέραμε να δείξουμε ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας μπορούν να οικοδομήσουν ένα μέλλον συνανάπτυξης και φιλίας».

Η κ. Νοτοπούλου παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία με το έργο που έγινε επί των ημερών της και αφορά τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών, ομάδων, τις εξελίξεις σχετικά με την ανάπλαση της ΔΕΘ, το Κυβερνείο, την ΕΥΑΘ, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου κ.α., ενώ παίρνοντας τον λόγο η Ελευθερία Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε «βαθιά τιμητική» την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για τη Βόρεια Ελλάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ