Γερμανία: Δεν προβλέπονται άμεσα αποφάσεις για τη Huawei

Δεν προβλέπονται άμεσα αποφάσεις για την Huawei στη Γερμανία, καθώς το Βερολίνο θέλει να ζυγίσει καλά τις επιλογές του. «Πιθανότατα δεν θα έχουμε μία γρήγορη απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να συμμετάσχει στην ανάπτυξη δικτύων 5G στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. 

Ο διαγωνισμός για τις άδειες 5G αναμένεται να αρχίσει στο δεύτερο μισό του Μαρτίου και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, έχει δηλώσει πως το Βερολίνο σχεδιάζει να θέσει πιο αυστηρά πρότυπα ασφαλείας. 

Η Huawei έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών διεθνώς, εν μέσω ανησυχιών για τη σχέση της με την κινεζική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν καλέσει τις συμμάχους χώρες να μπλοκάρουν την εταιρεία από κρίσιμα έργα, κατηγορώντας την για κατασκοπεία εκ μέρους του Πεκίνου. 

Να σημειωθεί ότι η Huawei είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως. Στην Ευρώπη μεγάλοι ανταγωνιστές της είναι οι Ericsson και Nokia. 

naftemporiki.gr