Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες όταν αγοράζουν foundation

Είναι ένα από τα πιο βασικά προϊόντα στο μακιγιάζ, αν όχι το πιο βασικό.

Το foundation είναι το προϊόν που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τη βάση στο πρόσωπό μας. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας αλλά και το στιλ makeup που θέλει κάθε γυναίκα να έχει, επιλέγει το κατάλληλο προϊόν για εκείνη. 

Υπάρχουν απαλά αλλά και πιο βαριά foundation, μπορεί να περιέχουν πούδρα ή να έχουν λεπτόρευστη υφή για να δημιουργούν πιο φυσικό, απαλό αποτέλεσμα. 

Το πιο σημαντικό εκτός της επιθυμητής εφαρμογής είναι να βρει μία γυναίκα και την κατάλληλη απόχρωση. Δεν είναι λίγες οι φορές που αγοράζουμε ένα προϊόν και όταν επιστρέφουμε σπίτι και το χρησιμοποιούμε, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμούμε. Και φυσικά τότε είναι αδύνατον να το αλλάξουμε, αφού έχουμε ανοίξει τη συσκευασία.

Τι κάνουμε λάθος λοιπόν με την αγορά του foundation; Πώς πρέπει να γίνεται η αγορά του νέου προϊόντος, για να είμαστε 100% ικανοποιημένες;

Ο πρώτος και γενικός κανόνας που ισχύει για την αγορά νέων προϊόντων μακιγιάζ είναι ότι πάντα πρέπει να τα δοκιμάζουμε πάνω στο δέρμα μας και συγκεκριμένα στο σημείο που θα τα χρησιμοποιούμε. 

Με άλλα λόγια το foundation πρέπει να το εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας. Ζητάμε από την makeup expert που υπάρχει στο κατάστημα ομορφιάς που βρισκόμαστε να καθαρίσει το προϊόν και να μας εφαρμόσει την επιθυμητή ποσότητα στο πρόσωπό μας. Αν δεν υπάρχει κάποια ειδικός να μας βοηθήσει, μπορούμε μόνες μας να βρούμε τα διαθέσιμα μαντηλάκια που υπάρχουν, να καθαρίσουμε ελαφρώς το προϊόν και να το εφαρμόσουμε στο πρόσωπό μας, με τα χέρια ή με κάποιο βουρτσάκι που υπάρχει εκεί, το οποίο έχουμε φροντίσει να το καθαρίσουμε.

Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι δεν κάνουμε την αγορά εκείνη τη στιγμή. Μόλις εφαρμόσουμε το προϊόν, φεύγουμε από το κατάστημα, συνεχίζουμε τις δουλειές μας και αφήνουμε να περάσει ώρα με το προϊόν στο πρόσωπό μας.

Πρέπει να εξετάσουμε το foundation σε φυσικό φως και όχι στα έντονα φώτα που υπάρχουν στα καταστήματα, για να δούμε αν είναι η κατάλληλη απόχρωση για την επιδερμίδα μας. Επιπλέον καθώς η ώρα περνάει βλέπουμε αν το προϊόν έχει την επιθυμητή υφή και γενικότερα αν έχει διάρκεια στο μακιγιάζ μας.

Αν σε όλα τα παραπάνω έχουμε μείνει ικανοποιημένες, μετά από ώρες ή και την επόμενη ημέρα επιστρέφουμε στο κατάστημα για να αγοράσουμε το προϊόν που δοκιμάσαμε. Διαφορετικά δοκιμάζουμε ένα νέο και κάνουμε τα ίδια ακριβώς βήματα, που σας περιγράφουμε παραπάνω.

Με αυτό τον τρόπο είναι σίγουρο ότι δε θα μετανιώσετε καμία αγορά σας. Σας προτείνουμε μάλιστα να κάνετε το ίδιο ακόμα και αν είναι να αγοράσετε ένα κραγιόν. Βγείτε στο φυσικό φως να εξετάσετε την απόχρωσή του και αφήστε μερικές ώρες να περάσουν για να δείτε την υφή του και αν το χρώμα μένει στα χείλη σας, όσο εσείς επιθυμείτε!

Τέλος μην ξεχνάτε ότι αρκετά brands έχουν διαθέσιμα δειγματάκια. Μπορείτε πάντα να ρωτάτε και να παίρνετε ένα στο σπίτι σας για να δείτε αν μένετε ικανοποιημένες από το προϊόν.

Διαβάστε επίσης