Χαμένο έργο του Banksy επανεμφανίζεται μυστηριωδώς

Ένα έργο του Banksy που είχε απομακρυνθεί από την αρχική του τοποθεσία σε ένα πάρκινγκ στο Λίβερπουλ, επανήλθε εκεί, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

Το «Love Plane» έχει ύψος 5 μέτρα και είναι η απεικόνιση ενός αεροπλάνου που αφήνει πίσω του μια ουρά καπνού σε σχήμα καρδιάς. Φτιάχτηκε το 2011 και αφαιρέθηκε μερικώς το 2016, προκειμένου να μεταφερθεί σε ένα καινούργιοΜουσείο Τέχνης του δρόμου στην πόλη.  

Το συγκεκριμένο Μουσείο δεν έχει ανοίξει ακόμα και η ακριβής τοποθεσία του «Love Plane» παρέμεινε ένα μυστήριο, έως ότου επανεμφανίστηκε στην αρχική του θέση. Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν ότι το επανέφερε ο ίδιος ο καλλιτέχνης.  

Ο Ντέιβ Γκριν, που εργάζεται στο Μουσείο Western Approaches, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το έργο, είπε στο CNNi, ότι στεκόταν στη ρεσεψιόν την περασμένη Τετάρτη και είδε έναν άντρα με κουκούλα να «πειράζει» τον τοίχο. Ο Γκριν περιέγραψε πώς είδε τον άντρα να καρφώνει στον τοίχο ένα μεγάλο πίνακα, καλυμμένο με μαύρο πλαστικό και μετά να φεύγει.

«Καθόμασταν μέσα και γελούσαμε. Σκέψου να ήταν ο Banksy», συμπλήρωσε. Όταν πλησίασε τον τοίχο, είδε το ίδιο έργο σε σχεδόν την ίδια θέση όπως πριν αφαιρεθεί.

Η αυθεντικότητα του έργου δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, ο οποίος συνήθως ποστάρει τα έργα του στα social media για να αποφύγει αντιγραφές. «Δείχνει πάντως αυθεντικό», λέει η Emma Stringfellow, Διευθύντρια του Western Approaches, «αλλά, πάλι, είναι δύσκολο να το πεις με βεβαιότητα».

Το 2016 το «Love Plane» αφαιρέθηκε από την Sincura Arts, μια εταιρεία που περιγράφει τον εαυτό της ως ειδικό στα έργα του Banksy. Το site της, η εταιρεία είπε ότι το συγκεκριμένο πάρκινγκ θα χτιζόταν και αφαίρεσε το έργο για να το προστατεύσει και να το βάλει στο Μουσείο με τα έργα Τέχνης του δρόμου που επρόκειτο να ανοίξει.