Κρήτη: Ακόμη ψάχνουν για την 4μελή οικογένεια

Δύο τηλεφωνήματα για βοήθεια
φωτογραφία iefimerida

Συνέχεια της αγωνίας στο Γεροπόταμο, όπου μετά από 35 περίπου ώρες, εξακολουθούν να αγνοούνται τα τέσσερα άτομα που παρασύρθηκαν με το όχημά τους από τα ορμητικά νερά.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ από το πρώτο, κιόλας, φως της ημέρας, δύτες επιχειρούν να εντοπίσουν το όχημα. Οι συνθήκες, πάντως, σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη εξακολουθούν να είναι δύσκολες .

«Η λάσπη που έχει θολώσει τα νερά, η πυκνή βλάστηση στο σημείο αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, δεν βοηθάει καθόλου στις έρευνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δύτες. Ελπίζουμε όμως σήμερα να έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Σε λίγη ώρα από τώρα, όπως διευκρίνισε, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, θα εκτιμηθεί αν χρειαστεί να πετάξει πάνω από την περιοχή και το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα εκσκαφής και γερανός του Δήμου Φαιστού και ιδιωτών.

Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΜΑΚ, δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που με σκάφη παρακολουθεί τη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει ο Γεροπόταμος, συμμετέχουν στις έρευνες.

[Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου

Δύο οι κλήσεις για βοήθεια από τους αγνοούμενους

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο τηλεφωνικό κέντρο τη μοιραία νύχτα του Σαββάτου, έγιναν δύο κλήσεις από τους αγνοούμενους. Η πρώτη ήταν από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε νερό στην καμπίνα του οχήματος.