Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ζητούν οι ''53+'' για τον ανασχηματισμό

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι επιλογές που έγιναν στα πρόσωπα του ανασχηματισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος''.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, η αρχική αμηχανία και η εσωκομματική γκρίνια που προέκυψαν κυρίως μετά το χορό των αναρτήσεων για τα όσα έχουν πει κατά του ΣΥΡΙΖΑ οι Θάνος Μωραΐτης και Άγγελος Τόλκας, προκάλεσαν το αίτημα των 53+ να συγκληθεί εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδρώντες πιστεύουν και λένε πλέον ανοικτά ότι η υπουργοποίηση στελεχών του Κινήματος Αλλαγής ή οι υποσχέσεις για αξιοποίηση στα ψηφοδέλτια επιβεβαιώνουν την κριτική της αντιπολίτευσης περί υπόγειων συναλλαγών του ΣΥΡΙΖΑ με ''ορφανά'' του ΠΑΣΟΚ με αντάλλαγμα υπουργικές θέσεις ή θέσεις σε ψηφοδέλτια.

Αντιστοίχως, θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες ενισχύουν και την ηττοπάθεια που ήδη μαστίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν προσπαθεί να στηριχθεί σε χρεοκοπημένα πολιτικά πρόσωπα του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Κυριακή, σε συνεδρίαση του συντονιστικού των 53+ που έγινε την Παρασκευή, αποφασίστηκε να αποσταλούν επιστολές προς τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες θα ζητείται η έκτακτη σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας για να συζητηθεί το θέμα που έχει προκύψει με την υπουργοποίηση των στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Διαβάστε επίσης