Ολοκληρώνεται ο κύκλος των ανακρίσεων για την υπόθεση της "Αχαϊκής"- Αίσθηση από τα περιοριστικά μέτρα για τον Ευάγγελο Φλωράτο- Τι λέει ο ίδιος

Μετά από μια μαραθώνια απολογία του στην 3η ανακρίτρια της Πάτρας η οποία διήρκεσε από τις 9.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι ο πρώην πρόεδρος της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και πρώην δήμαρχος Πατρέων Ευάγγελος Φλωράτος βρέθηκε ενώπιον περιοριστικών μέτρων για την πολύκροτη υπόθεση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας και της ζημίας των  209.437.991,67 ευρώ. Μέτρων που επιβλήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα και περιλαμβάνουν χρηματική εγγύηση 80.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ο κ. Ευάγγελος Φλωράτος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" τόνισε , ότι δεν έχει προκύψει καμία οικονομική ζημία στην Αχαϊκή Τράπεζα για το ποσό των 209 εκ. ευρώ, όπως παρουσιάζεται στη δικογραφία και κατά την εκτίμησή του, η υπόθεση ως προς το σκέλος αυτό για την κατηγορία της απιστίας, δεν ευσταθεί.
Ο κ. Φλωράτος τόνισε ότι η καλή λειτουργία της τράπεζας έχει πιστοποιηθεί και με εκθέσεις, ενώ επανέλαβε την άποψη ότι το κλείσιμό της, έγινε κατόπιν κεντρικής κατεύθυνσης των ευρωπαϊκών θεσμών, στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, για δραστικό περιορισμό του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα και σε όλη ην Ευρώπη.
Επανέλαβε ότι ο τρόπος που η Τράπεζα της Ελλάδος, ανέστειλε την λειτουργία της Αχαϊκής Τράπεζας τον Μάρτιο του 2012 ήταν αντιδεοντολογικός και χρησιμοποιήθηκε για την τρομοκράτηση των καταθετών και των άλλων συνεταιριστικών τραπεζών.

Μέχρι σήμερα, έχουν απολογηθεί στην ανακρίτρια Πατρών για την υπόθεση δεκάδες άτομα, ενώ η υποθεση της ανάκρισης ολοκληρώνεται.
Ακολούθως θα συγκληθεί το Συμβούλιο Εφετών προκειμένου να  ορίσει έναν εισηγητή που θα πάρει το υλικό της ανάκρισης, θα το ελέγξει και θα εισηγηθεί ανάλογα για το κάθε πρόσωπο ή και μαζί, για παραπομπή σε δίκη ή για απαλλαγή με βούλευμα.