Τέσσερις ημέρες που είναι καλύτερα να μείνετε μακριά από τη ζυγαριά

Αν θέλετε να γλιτώσετε το σοκ

Πραγματικά πιστεύουμε ότι το βάρος δεν είναι παρά ένας αριθμός. Ωστόσο, αν ζυγίζεστε προκειμένου να διαπιστώσετε αν η δίαιτα και η γυμναστικής σας αποδίδουν, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν το νούμερο που θα δείτε να αναγράφεται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι είναι λάθος να ζυγίζεστε σε καθημερινή βάση. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή αν ακολουθείτε συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα, ενώ αν θέλετε απλά να συντηρήσετε το βάρος σας σταθερό, αρκεί μία φορά τον μήνα.

Ας δούμε όμως ποιες είναι οι χειρότερες ημέρες για να ζυγιστείτε.

1. Η ημέρα μετά από μια σκληρή προπόνηση

Με την έντονη σωματική άσκηση αναπτύσσονται μικροσκοπικά δάκρυα στους μυς και υγρά σπεύδουν για να ξεκινήσουν τη διαδικασία της θεραπείας, κάτι το οποίο μπορεί να αυξήσει παροδικά το βάρος σας. Αντίστοιχα, μπορεί το βάρος σας να μειωθεί μετά από μια σκληρή προπόνηση, αφού έχετε αποβάλει υγρά μέσω της εφίδρωσης.

2. Η ημέρα μετά από μια πολύωρη πτήση

Τέσσερις ή και περισσότερες ώρες στο αεροπλάνο μπορεί να προκαλέσουν ανισορροπία στα υγρά και τους ηλεκτρολύτες σας, με αποτέλεσμα τη μικρή αύξηση του βάρους σας. Αν έχετε σκοπό (για κάποιον περίεργο λόγο) να ζυγιστείτε μετά από μια πολύωρη πτήση, πιείτε πολύ νερό κατά τη διάρκεια της πτήσης και αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, που μπορούν να σας αφυδατώσουν περισσότερο.

3. Η ημέρα μετά από ένα ανθυγιεινό γεύμα

Αν το προηγούμενο βράδυ παραγγείλατε σουβλάκια ή φάγατε έξω, αποφύγετε το ζύγισμα την επόμενη ημέρα. Το αλάτι που περιέχει το πρόχειρο φαγητό, επηρεάζει τα υγρά στον οργανισμό σας και κατ΄ επέκταση το βάρος σας. Φυσικά, αυτό ισχύει για όλα τα αλμυρά τρόφιμα.

4. Τις ημέρες που περιμένετε ή έχετε περίοδο

Είναι οι χειρότερες ημέρες να ζυγιστείτε, αφού η κατακράτηση υγρών είναι έντονη και το βάρος σας μπορεί να αυξηθεί από μισό έως και δύο κιλά.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης