Πάτρα: Στη φυλακή Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας – Υπεξαίρεσε περίπου 500.000 ευρώ

Αυλαία έπεσε χθες μετά από έξι χρόνια,  στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης μεγάλου χρηματικού ποσού στην οικονομική υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, με πρωταγωνιστή αξιωματικό που υπηρετούσε στη συγκεκριμένη Διεύθυνση.

Ο 51χρονος σήμερα Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αντιμετώπιζε την κατηγορία της κατάχρησης δημοσίου χρήματος κακουργηματικού χαρακτήρα, κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπεξαίρεση περίπου 500.00 ευρώ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2013, μετά από έρευνα του κλιμακίου Εσωτερικών Υποθέσεων.  Αρχικά ο 45χρονος τότε ένστολος, δεν είχε καταφέρει να δικαιολογήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να “βάλει” χέρι στο ταμείο και αμέσως τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Από την έρευνα προέκυψε πως ο Αστυνομικός παραδέχθηκε την πράξη του, επικαλούμενος σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ:

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2013 και αφού είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι υπήρξε διασπάθιση χρηματικού ποσού της τάξης των 400.000 ευρώ, από το 2009 κι έκτοτε στην οικονομική διαχείριση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Το έλλειμμα προέρχεται από έξοδα κίνησης Αστυνομικών, στους οποίους δεν κατεβλήθησαν ποτέ και αφορά και σε άλλες υποχρεώσεις της υπηρεσίας.

Νίκος Σύφαντος – Μαρία Παπαγιαννακοπούλου 

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΕΣΗΕΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών, ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»